
Almás kekszes süti
Almás kekszes süti
Hozzávalók
1 tepsi
- 1 kg alma
- 0,50 kg négyzet alakú keksz
- 20 dkg cukor
- 1 ek fahéj
- 3 cs vaníliás puding
- 2-3 dl tej a keksz áztatáshoz
A csokimáz: - 15 dkg margarin
- 1 ek cukor
- 1 ek kakaó
Elkészítés
1 óra+hűtés
Almát meghámozni, nagy lyukú reszelőn lereszelni, 1/2 citromot rácsavarni.
7 dl vizet a cukorral, fahéjjal felforralni, hozzátenni a reszelt almát, kb 10 percig főzni.
A pudingport kikeverni 2 dl vízzel, hozzáönteni az almához, sűrűre főzni, majd hűteni.
Egy 33 x 21 cm-es tepsibe raktam össze. Keksz + almamassza + keksz + almamassza + keksz.
A kekszeket pár pillanatra forró tejbe forgattam.
A tetejére csokimázt csurgattam. Egy éjszakát hűtőben altattam, így másnapra jól szeletelhető lett.
Jó étvágyat! 😋