Almás kekszes süti

Almás kekszes süti

Hozzávalók

1 tepsi

  1. 1 kg alma
  2. 0,50 kg négyzet alakú keksz
  3. 20 dkg cukor
  4. 1 ek fahéj
  5. 3 cs vaníliás puding
  6. 2-3 dl tej a keksz áztatáshoz
    A csokimáz:
  7. 15 dkg margarin
  8. 1 ek cukor
  9. 1 ek kakaó

Elkészítés

1 óra+hűtés

  1. Almát meghámozni, nagy lyukú reszelőn lereszelni, 1/2 citromot rácsavarni.

  2. 7 dl vizet a cukorral, fahéjjal felforralni, hozzátenni a reszelt almát, kb 10 percig főzni.

  3. A pudingport kikeverni 2 dl vízzel, hozzáönteni az almához, sűrűre főzni, majd hűteni.

  4. Egy 33 x 21 cm-es tepsibe raktam össze. Keksz + almamassza + keksz + almamassza + keksz.

  5. A kekszeket pár pillanatra forró tejbe forgattam.

  6. A tetejére csokimázt csurgattam. Egy éjszakát hűtőben altattam, így másnapra jól szeletelhető lett.

  7. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.