
Almás pite
Almás pite
Hozzávalók
24 szelet
- 50 dkg liszt
- 25 dkg zsír
- 12 dkg kristálycukor
- 2 dl tejföl
- 1 cs sütőpor
- 1 db tojás
- ízlés szerint só
- kevés búzadara
A töltelék: - 1,50 kg alma
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint citromlé
- ízlés szerint fahéj
A tetejére: - 1 db tojás
- vaníliás porcukor
Elkészítés
60 perc
A lisztbe belekeverem a sütőport.
A többi anyaggal összegyúrom - lágy tésztát kapunk. Ha túl kemény, kevés tejjel lehet lazítani.
Hűtőbe teszem, míg elkészítem az almát.Az almát meghámozom, lereszelem, összekeverem fahéjjal, cukorral, pici citromlével. Hagyom 15 percet állni.
A tésztát 2 részre osztom, kinyújtom a tepsi méretére.
Az egyik lapot a tepsibe simítom, (nem kell a tepsit kikenni) megszórom kevés búzadarával, ráteszem a kinyomkodott almát, befedem a másik tésztalappal.
Megkenem felvert tojással, villával megszurkálom.
Előmelegített sütőben világos barnára sütöm.
Vaníliás porcukorral megszórom.
Jó étvágyat! 😊