Almás pite

Almás pite

Hozzávalók

24 szelet

  1. 50 dkg liszt
  2. 25 dkg zsír
  3. 12 dkg kristálycukor
  4. 2 dl tejföl
  5. 1 cs sütőpor
  6. 1 db tojás
  7. ízlés szerint só
  8. kevés búzadara
    A töltelék:
  9. 1,50 kg alma
  10. ízlés szerint cukor
  11. ízlés szerint citromlé
  12. ízlés szerint fahéj
    A tetejére:
  13. 1 db tojás
  14. vaníliás porcukor

Elkészítés

60 perc

  1. A lisztbe belekeverem a sütőport.

  2. A többi anyaggal összegyúrom - lágy tésztát kapunk. Ha túl kemény, kevés tejjel lehet lazítani.
    Hűtőbe teszem, míg elkészítem az almát.

  3. Az almát meghámozom, lereszelem, összekeverem fahéjjal, cukorral, pici citromlével. Hagyom 15 percet állni.

  4. A tésztát 2 részre osztom, kinyújtom a tepsi méretére.

  5. Az egyik lapot a tepsibe simítom, (nem kell a tepsit kikenni) megszórom kevés búzadarával, ráteszem a kinyomkodott almát, befedem a másik tésztalappal.

  6. Megkenem felvert tojással, villával megszurkálom.

  7. Előmelegített sütőben világos barnára sütöm.

  8. Vaníliás porcukorral megszórom.

  9. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.