
Almás-sajtos rántott csirkemell burgonyapürével, és sült alma körettel
Almás-sajtos rántott csirkemell burgonyapürével, és sült alma körettel
Hozzávalók
6 adag
- 1 kg csirkemell filé
- 1 db alma
- 15 dkg trappista sajt
- 1 fej közepes lilahagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 20 dkg liszt
- 4 db tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 0,50 l étolaj
- A püréhez:
- 1 kg burgonya
- ízlés szerint só
- 10 dkg margarin
- 1 dl tej
- Sült almához:
- 1 kg alma
- ízlés szerint fahéj
- ízlés szerint méz
Elkészítés
1 és 1/2 óra
A csirkemelldarabokba késsel mélyedést vágni.
Sózni, borsozni kívül-belül.Almát hámozni, kiszedni a magházat, szeletelni. Sajtot, lila hagymát szintén felvágni.
A csirkemellekbe mindegyikből egy darabot beletenni.
Panírozni lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába.
Bő olajba, fedő alatt, lassan megsütni.A krumplipüréhez a kockára vágott krumplit megfőzni sós vízben, leszűrni, vajjal-tejjel kikeverni.
A sült almához az almákat negyedelni, kivágni a magházat. Én rajta hagytam a héját.
Tepsibe alufóliát tenni, belesorakoztatni az almákat, fahéjjal megszórni, mézzel meglocsolni.
Sütőbe tenni.
Kb. 20 perc alatt, 200 C fokon megsül.Amikor minden kész, már csak tálalni kell.
Jó étvágyat! 😋