Almás-sajtos rántott csirkemell burgonyapürével, és sült alma körettel

Almás-sajtos rántott csirkemell burgonyapürével, és sült alma körettel

Hozzávalók

6 adag

  1. 1 kg csirkemell filé
  2. 1 db alma
  3. 15 dkg trappista sajt
  4. 1 fej közepes lilahagyma
  5. ízlés szerint só
  6. ízlés szerint bors
  7. 20 dkg liszt
  8. 4 db tojás
  9. 20 dkg zsemlemorzsa
  10. 0,50 l étolaj
  11. A püréhez:
  12. 1 kg burgonya
  13. ízlés szerint só
  14. 10 dkg margarin
  15. 1 dl tej
  16. Sült almához:
  17. 1 kg alma
  18. ízlés szerint fahéj
  19. ízlés szerint méz

Elkészítés

1 és 1/2 óra

  1. A csirkemelldarabokba késsel mélyedést vágni.
    Sózni, borsozni kívül-belül.

  2. Almát hámozni, kiszedni a magházat, szeletelni. Sajtot, lila hagymát szintén felvágni.

  3. A csirkemellekbe mindegyikből egy darabot beletenni.

  4. Panírozni lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába.
    Bő olajba, fedő alatt, lassan megsütni.

  5. A krumplipüréhez a kockára vágott krumplit megfőzni sós vízben, leszűrni, vajjal-tejjel kikeverni.

  6. A sült almához az almákat negyedelni, kivágni a magházat. Én rajta hagytam a héját.
    Tepsibe alufóliát tenni, belesorakoztatni az almákat, fahéjjal megszórni, mézzel meglocsolni.
    Sütőbe tenni.
    Kb. 20 perc alatt, 200 C fokon megsül.

  7. Amikor minden kész, már csak tálalni kell.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.