Almaszósz

Almaszósz

Tegnapról maradt sült hús, és nem akartunk hozzá rizst, krumplit enni, ezért inkább ezt a finom almaszószt választottuk mellé. 

Hozzávalók

4 adag

  1. 1 kg alma (tisztítás nélkül)
  2. 1 t.k. szegfűszeg
  3. 1 t.k. őrölt fahéj
  4. 1 k.k. só
  5. 1 cs. főzős vanília ízű pudingpor
  6. 3 e.k. kristálycukor
  7. 1 kisebb citrom leve (vagy egy nagyobbnak a fele)
  8. 1 dl tej
  9. 2 e.k. tejföl

Elkészítés

30 perc

  1. Almákat megtisztítottam, magházától megszabadítottam, kockákra vágtam, feltettem annyi vízzel főni, a kicsi sóval, hogy ellepje. Hozzátettem teatojásban a szegfűszeget, és rászórtam az őrölt fahéjt.
    Kb. 10 percig főztem.

  2. Kikevertem a pudingport, cukrot, citromlét tejjel, majd a tejfölt is hozzákevertem.

  3. Szedtem rá az alma levéből (hőkiegyenlités), és behabartam vele az almát.
    Ha sűrű, egy kis vízzel vagy tejjel lehet korrigálni...nekem pont jó lett.

  4. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el