
Almaszósz
Almaszósz
Tegnapról maradt sült hús, és nem akartunk hozzá rizst, krumplit enni, ezért inkább ezt a finom almaszószt választottuk mellé.
Hozzávalók
4 adag
- 1 kg alma (tisztítás nélkül)
- 1 t.k. szegfűszeg
- 1 t.k. őrölt fahéj
- 1 k.k. só
- 1 cs. főzős vanília ízű pudingpor
- 3 e.k. kristálycukor
- 1 kisebb citrom leve (vagy egy nagyobbnak a fele)
- 1 dl tej
- 2 e.k. tejföl
Elkészítés
30 perc
Almákat megtisztítottam, magházától megszabadítottam, kockákra vágtam, feltettem annyi vízzel főni, a kicsi sóval, hogy ellepje. Hozzátettem teatojásban a szegfűszeget, és rászórtam az őrölt fahéjt.
Kb. 10 percig főztem.Kikevertem a pudingport, cukrot, citromlét tejjel, majd a tejfölt is hozzákevertem.
Szedtem rá az alma levéből (hőkiegyenlités), és behabartam vele az almát.
Ha sűrű, egy kis vízzel vagy tejjel lehet korrigálni...nekem pont jó lett.Jó étvágyat! 😋