Aludttejes burgonyaleves

Aludttejes burgonyaleves

Hozzávalók

5 adag

  1. 600 gr burgonya
  2. 1 db közepes vöröshagyma
  3. 1 db paradicsom
  4. 1 db zöldpaprika
  5. 2 db babérlevél
  6. ízlés szerint só
  7. ízlés szerint bors
  8. ízlés szerint ételízesítő
  9. 15 dkg lecsókolbász vagy virsli
  10. 2 dl aludttej
  11. 1 ek liszt
  12. 1 tk pirospaprika
    A galuskához:
  13. 2 db tojás
  14. szükség szerint liszt - amennyit felvesz a tojás

Elkészítés

50 perc

  1. Burgonyát kockára, kolbászt-virslit karikára vágtam.

  2. Fazékba tettem a hagymával, paprikával, paradicsommal, babérlevéllel, felengedtem vízzel, fűszereztem.

  3. Elkészítettem az aludttejes, lisztes, pirospaprikás habarást.

  4. Amikor a krumpli már puha volt, behabartam a levest... (hőkiegyenlítéssel). Hozzátettem a virslit-kolbászt, beleszaggattam a galuskát, pár perc forralás után kész.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.