
Aludttejes burgonyaleves
Aludttejes burgonyaleves
Hozzávalók
5 adag
- 600 gr burgonya
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 2 db babérlevél
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 15 dkg lecsókolbász vagy virsli
- 2 dl aludttej
- 1 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
A galuskához: - 2 db tojás
- szükség szerint liszt - amennyit felvesz a tojás
Elkészítés
50 perc
Burgonyát kockára, kolbászt-virslit karikára vágtam.
Fazékba tettem a hagymával, paprikával, paradicsommal, babérlevéllel, felengedtem vízzel, fűszereztem.
Elkészítettem az aludttejes, lisztes, pirospaprikás habarást.
Amikor a krumpli már puha volt, behabartam a levest... (hőkiegyenlítéssel). Hozzátettem a virslit-kolbászt, beleszaggattam a galuskát, pár perc forralás után kész.