
Bizirizi
Bizirizi
Hozzávalók
4 adag
- 15 dkg rizs
- 40 dkg zöldborsó
- 3 e.k. olaj
- 1 cs. petrezselyem
- ízlés szerint só
- 3 dl víz
Elkészítés
30 perc
Kimértem a hozzávalókat, petrezselymet összeaprítottam.
Olajon megfuttattam a rizst, hozzátettem a borsót, azzal is pároltam pár percig. Sóztam, felengedtem vízzel.
Letakarva nagyon takarékon főztem addig míg majdnem elfőtte a vizet.Akkor hozzákevertem a petrezselymet, letakartam, 1/2 percet még hagytam a tűzön. Akkor lezártam, és fedő alatt hagytam pihenni legalább 15 percet. Ez idő alatt teljesen felszívja a vizet a rizs, megpuhul.
Most rántott párizsi, és gomba készült mellé.
Jó étvágyat!😋