Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók

8 adag

  1. 1,5 kg sertés lapocka
  2. 2 kg burgonya
  3. 2 fej vöröshagyma
  4. 7 gerezd nagy fokhagyma
  5. 15 dkg füstölt szalonna
  6. ízlés szerint só
  7. ízlés szerint bors
  8. ízlés szerint ételízesítő
  9. 0,5 l étolaj

Elkészítés

70 perc

  1. Szalonnát, húst, vöröshagymát kockákra vágtam, fokhagymát is megtisztítottam.

  2. Szalonnát kisütöttem, megdinszteltem benne a felaprított vörös és fokhagymát. Majd a húst is rátettem.

  3. Amikor a hús is kifehéredett, megszórtam ételízesítővel, borssal. Fedő alatt lassú tűzön puhára pároltam.
    Elég sok vizet engedett, nem kellett önteni alá.

  4. Közben megpucoltam a krumplit, kockára vágtam, olajban kisütöttem, és összekevertem a zsírjára sült hússal. Szükség szerint utánasóztam.

  5. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el