
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók
8 adag
- 1,5 kg sertés lapocka
- 2 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 7 gerezd nagy fokhagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 0,5 l étolaj
Elkészítés
70 perc
Szalonnát, húst, vöröshagymát kockákra vágtam, fokhagymát is megtisztítottam.
Szalonnát kisütöttem, megdinszteltem benne a felaprított vörös és fokhagymát. Majd a húst is rátettem.
Amikor a hús is kifehéredett, megszórtam ételízesítővel, borssal. Fedő alatt lassú tűzön puhára pároltam.
Elég sok vizet engedett, nem kellett önteni alá.Közben megpucoltam a krumplit, kockára vágtam, olajban kisütöttem, és összekevertem a zsírjára sült hússal. Szükség szerint utánasóztam.
Jó étvágyat! 😋