
Bulguros - zöldséges csirke
Bulguros - zöldséges csirke
Hozzávalók
5 adag
- 5 db csirkecomb (alsó)
- 45 dkg mirelit vegyes zöldség
- 2 dl bulgur
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl étolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
Elkészítés
45 perc
A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, egy kicsi olajra tesszük.
Ráaprítjuk a fokhagymát, öntünk alá 1 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. A végén lepirítjuk.
Egy lábasban kicsi olajon megdinszteljük a hagymát. (én tettem hozzá egy újhagymát is) Hozzátesszük a zöldségeket, kicsi vizet öntünk alá, fedő alatt pároljuk.
Majd a bulgurt is, hozzáöntjük a csirkecombokat is. A bulguros bögrével mérve, 2 bögre vizet öntünk alá. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük.
Amikor már majdnem lefőtt a leve, lezárjuk, és fedő alatt hagyjuk legalább 10 percig.
Jó étvágyat! 😋