Bulguros - zöldséges csirke

Bulguros - zöldséges csirke

Hozzávalók

5 adag

  1. 5 db csirkecomb (alsó)
  2. 45 dkg mirelit vegyes zöldség
  3. 2 dl bulgur
  4. 1 fej vöröshagyma
  5. 2 gerezd fokhagyma
  6. 1 dl étolaj
  7. ízlés szerint só
  8. ízlés szerint bors
  9. ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés

45 perc

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, egy kicsi olajra tesszük.

  2. Ráaprítjuk a fokhagymát, öntünk alá 1 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. A végén lepirítjuk.

  3. Egy lábasban kicsi olajon megdinszteljük a hagymát. (én tettem hozzá egy újhagymát is) Hozzátesszük a zöldségeket, kicsi vizet öntünk alá, fedő alatt pároljuk.

  4. Majd a bulgurt is, hozzáöntjük a csirkecombokat is. A bulguros bögrével mérve, 2 bögre vizet öntünk alá. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük.

  5. Amikor már majdnem lefőtt a leve, lezárjuk, és fedő alatt hagyjuk legalább 10 percig.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el