
Céklasaláta
Céklasaláta
Kb. 1 hónapja vettem 2 db céklát, a fogyókúrámhoz, amiről teljesen elfeledkeztem. Ma bukkantam rá, tökéletes állapotban a hűtőben, így savanyúság készült belőle.
Hozzávalók
4 adag
- 2 db nagyobb cékla
- 0,50 l víz
- 1 e.k. kristálycukor
- 1 t.k. 15 %-os ecet
- 1 k.k. só
- 1 k.k. egész kömény
Elkészítés
1,5 óra
Céklát megmostam, héjastól feltettem főni. Kb. 1,5 óra múlva már beletudtam szúrni a villát. Közben elkészítettem a levét, a megadott hozzávalókból. Akinek van, vékonyra szelt tormát is tehet bele, nekem nem volt itthon.
Kicsit hagytam hűlni, megtisztítottam a héjától. 4 -be vágva vékony szeletkékre vágtam. Hullámos vágóval szebb lenne, de nekem nincs olyan.
Bármilyen savanyúságot igénylő ételhez nagyon finom.
Jó étvágyat! 😋