
Csirkepaprikás galuskával, tejfölös uborkasalátával
Csirkepaprikás galuskával, tejfölös uborkasalátával
Hozzávalók
6 adag
- 1 db egész csirke
- 2 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 2 ek liszt
- 2 dl tejföl
Elkészítés
1 1/2 óra
A csirkét megmostam, feldaraboltam.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon elkezdtem dinsztelni, később hozzátettem az összevágott paprikát, paradicsomot, majd a húst.
Pár perc dinsztelés után megszórtam pirospaprikával, a többi fűszerrel, és felengedtem vízzel.
Fedő alatt lassú tűzön puhára főztem, majd behabartam, összefőztem a habarással.
Galuskával, uborkasalátával tálaltam.
Jó étvágyat! 😊