Fejtett bableves

Fejtett bableves

Hozzávalók

6 adag

  1. 400 g fejtett bab
  2. 2 szál sárgarépa
  3. 2 szál fehérrépa
  4. 1 db kis karalábé
  5. 1 db kis zeller
  6. 1 kis fej vöröshagyma
  7. ízlés szerint só
  8. ízlés szerint bors
  9. ízlés szerint ételízesítő
  10. 0,50 dl olaj
  11. 1 ek liszt
  12. 2 gerezd fokhagyma
  13. ízlés szerint petrezselyemzöld
  14. ízlés szerint kicsi pirospaprika

Elkészítés

1 óra

  1. A fehér és sárgarépát hasábba, a zellert és karalábét negyedekbe vágom. A zellert, karalábét nem mindenki szereti, azért hagyom nagyobb darabokban úgy könnyebb felismerni, és kipecázni. (és átadni nekem mert én meg nagyon szeretem. :) ) Vöröshagymát megpucolom, és egyben hagyom.

  2. A babot, zöldségeket, hagymát fazékba teszem jócskán felöntöm vízzel, fűszerezem sóval, borssal, ételízesítővel és puhára főzöm.. Ha nagyon elfövi a vizet, pótolom.

  3. Olajból lisztből pirospaprikás rántást készítek, amibe beleaprítom a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet. Vízzel felengedve a levesbe öntöm.

  4. Apró galuskákkal szeretjük. A galuskát 2 tojásból, és annyi lisztből készítem amennyit a tojás felvesz. Közvetlenül a kész levesbe szaggatom. Csipetkével is finom.

  5. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.