
Fejtett bableves
Fejtett bableves
Hozzávalók
6 adag
- 400 g fejtett bab
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 db kis karalábé
- 1 db kis zeller
- 1 kis fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 0,50 dl olaj
- 1 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint petrezselyemzöld
- ízlés szerint kicsi pirospaprika
Elkészítés
1 óra
A fehér és sárgarépát hasábba, a zellert és karalábét negyedekbe vágom. A zellert, karalábét nem mindenki szereti, azért hagyom nagyobb darabokban úgy könnyebb felismerni, és kipecázni. (és átadni nekem mert én meg nagyon szeretem. :) ) Vöröshagymát megpucolom, és egyben hagyom.
A babot, zöldségeket, hagymát fazékba teszem jócskán felöntöm vízzel, fűszerezem sóval, borssal, ételízesítővel és puhára főzöm.. Ha nagyon elfövi a vizet, pótolom.
Olajból lisztből pirospaprikás rántást készítek, amibe beleaprítom a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet. Vízzel felengedve a levesbe öntöm.
Apró galuskákkal szeretjük. A galuskát 2 tojásból, és annyi lisztből készítem amennyit a tojás felvesz. Közvetlenül a kész levesbe szaggatom. Csipetkével is finom.
Jó étvágyat! 😊