
Fokhagymamártás
Fokhagymamártás
Hozzávalók
4 adag
- 1 dl olaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 púpos e.k. liszt
- 1 e.k. tejföl
- 4 dl víz kb
- 4 dl tej kb
- 1 k.k. cukor
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1 k.k. ecet
Elkészítés
20 perc
A préselt fokhagymát az olajon gyengéden megfuttattam.
A lisztet hozzáadva szintén csak gyengén, világosra hagyva pirítottam.
Hozzáadtam a tejfölt, és a folyadékokat fokozatosan, annyit, hogy kellő sűrűségű legyen, folyamatosan kevergetve. Közben a cukrot, és a fűszereket is beletettem. Az ecetet csak azután, hogy levettem a tűzről, nagyon picit, éppen hogy csak pikánssá tegye.
Jó étvágyat! 😋