
Franciasaláta, párizsias csirkemell filével
Franciasaláta, párizsias csirkemell filével
Hozzávalók
6 adag
- 0,50 kg mexikói vegyes zöldség
- 0,50 kg zöldborsó
- 0,40 dkg burgonya
- 20 dkg savanyú uborka
- 2 db alma
- 600 ml tejföl
- 250 ml majonéz
- ízlés szerint fehér bors
- 1 ek mustár
- ízlés szerint só
- 1 kk citromlé
- ízlés szerint porcukor (én nem tettem bele)
- 1 db egész csirkemell filé
- 4 ek liszt
- ízlés szerint só
- 2 db tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 dl tej
- 3 dl étolaj
Elkészítés
45 - 60 perc
Zöldborsót, mexikói zöldséget egyben feltettem főni. Ne följön szét, én inkább roppanósan szeretem.
A burgonyát kockákra vágva szintén megfőztem sós vízben. Ezt sem jó szétfőzni.
Uborkát, almát is felkockáztam.
Tejfölt, majonézt, borsot, mustárt összekevertem.
Mindent összekevertem.
Csirkemellet szeletekre vágtam, sóztam, lisztbe forgattam.
Összekevertem a palacsinta tésztát. Ne legyen túl híg.
A szeleteket megforgatva a palacsinta tésztában, forró olajban kisütöttem.
Elég sok lesz 1 db csirkemellből.
Jó étvágyat! 😊