
Frankfurti leves
Frankfurti leves
Hozzávalók
6 adag
- 1 kg kelkáposzta
- 40 dkg burgonya
- 5 db virsli
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint köménymag
- ízlés szerint majoránna
- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 2 dl tejföl
Elkészítés
45 perc
Kelkáposztát kis csíkokra, burgonyát kockára vágva, sóval, borssal, ételízesítővel, köménymaggal, majoránnával vízben feltettem főni.
Amikor minden megpuhult, fokhagymás, pirospaprikás rántást készítettem, vízzel, tejföllel kikeverve a leveshez adtam.
A felkarikázott virslit is hozzáadtam, pár perc összeforralás után kész.
Jó étvágyat! 😊