
Gombás rizs
Gombás rizs
Bármilyen sülthöz, rántotthoz, vagy csak úgy önmagában, önálló fogásként. Mi most rántott párizsival ettük.
Hozzávalók
6 adag
- 25 dkg gomba
- 1 1/2 bögre rizs (2, 5 dl -es)
- 3 bögre víz
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- 3 ek lecsó (házilag eltett)
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 cs petrezselyemzöld (nekem most csak szárított volt itthon)
Elkészítés
50 perc + állás
A gombát kis szeletekre, a vöröshagymát kockákra vágtam.
A hagymát olajon megdinszteltem, rátettem a gombát és a lecsót, kicsit együtt dinszteltem. Fűszereztem, öntöttem rá 1 dl vizet, fedő alatt lassan addig főztem, míg a gomba puha lett, és a vizet is elfőtte. Kb. 20 perc.
Ráöntöttem a rizst, összekevertem, felöntöttem a vízzel, hozzátettem a petrezselymet, és fedő alatt, takarékon addig főztem, míg majdnem eltűnt róla a víz. Akkor lezártam a gázt, és hagytam fedő alatt.
A párában készre puhult.
Jó étvágyat! 😋