Gombás rizs

Gombás rizs

Bármilyen sülthöz, rántotthoz, vagy csak úgy önmagában, önálló fogásként. Mi most rántott párizsival ettük.  

Hozzávalók

6 adag

  1. 25 dkg gomba
  2. 1 1/2 bögre rizs (2, 5 dl -es)
  3. 3 bögre víz
  4. 1 db nagyobb vöröshagyma
  5. 2 ek étolaj
  6. 3 ek lecsó (házilag eltett)
  7. ízlés szerint ételízesítő
  8. ízlés szerint őrölt bors
  9. 1 cs petrezselyemzöld (nekem most csak szárított volt itthon)

Elkészítés

50 perc + állás

  1. A gombát kis szeletekre, a vöröshagymát kockákra vágtam.

  2. A hagymát olajon megdinszteltem, rátettem a gombát és a lecsót, kicsit együtt dinszteltem. Fűszereztem, öntöttem rá 1 dl vizet, fedő alatt lassan addig főztem, míg a gomba puha lett, és a vizet is elfőtte. Kb. 20 perc.

  3. Ráöntöttem a rizst, összekevertem, felöntöttem a vízzel, hozzátettem a petrezselymet, és fedő alatt, takarékon addig főztem, míg majdnem eltűnt róla a víz. Akkor lezártam a gázt, és hagytam fedő alatt.

  4. A párában készre puhult.

  5. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el