Grízes tészta

Grízes tészta

Hozzávalók

4 adag

  1. 2 ek étolaj
  2. 1 bögre búzadara (2,5 dl-es - 180 gr)
  3. 1 tk só a búzadarához
  4. 1 1/2 bögre víz
  5. 25 dkg szélesmetélt (saját készítésű)
  6. ízlés szerint só a főzővízbe
  7. ízlés szerint porcukor
  8. ízlés szerint lekvár

Elkészítés

40 perc

  1. Az olajban, sóval nem túl sötétre pirítottam a búzadarát.

  2. Közben a vizet felforralom, és ha kellően megbarnult a gríz, ráöntöm, lefedem, és kikapcsolom alatta a gázt. Amíg a tésztát kifőzöm, békén hagyom.

  3. Kimérem a tésztát. Már készen van, mert előre többet szoktam gyúrni.
    Sós vízben kifőzöm, hideg vízzel leöblítem.

  4. A búzadarát fakanállal szétkeverem, ráteszem a tésztát, összekeverem.

  5. Porcukorral, lekvárral tálaltam.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.