
Grízes tészta
Grízes tészta
Hozzávalók
4 adag
- 2 ek étolaj
- 1 bögre búzadara (2,5 dl-es - 180 gr)
- 1 tk só a búzadarához
- 1 1/2 bögre víz
- 25 dkg szélesmetélt (saját készítésű)
- ízlés szerint só a főzővízbe
- ízlés szerint porcukor
- ízlés szerint lekvár
Elkészítés
40 perc
Az olajban, sóval nem túl sötétre pirítottam a búzadarát.
Közben a vizet felforralom, és ha kellően megbarnult a gríz, ráöntöm, lefedem, és kikapcsolom alatta a gázt. Amíg a tésztát kifőzöm, békén hagyom.
Kimérem a tésztát. Már készen van, mert előre többet szoktam gyúrni.
Sós vízben kifőzöm, hideg vízzel leöblítem.A búzadarát fakanállal szétkeverem, ráteszem a tésztát, összekeverem.
Porcukorral, lekvárral tálaltam.
Jó étvágyat! 😋