Grízgaluska

Grízgaluska

Hozzávalók

30 db

  1. 3 db tojás
  2. 9 ek búzadara
  3. 1 kk szódabikarbóna
  4. 1 kk só
  5. 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés

20 perc + 1 óra pihentetés

  1. A tojásokat feltörtem, kimértem a búzadarát, hozzátettem a szódabikarbónát, sót, petrezselymet felaprítottam.

  2. A tojásokat villával habosra vertem, hozzátettem a többi anyagot, összekevertem, 1 órát pihentettem.

  3. Egy lábasba ételízesítős vizet forraltam és teáskanállal beletettem egy galuskát próbának. Ilyenkor még lehet korrigálni, ha esetleg szétesik a galuska, kis búzadarával.

  4. Ha minden rendben, lehet beleszaggatni a többit. Én kétszerre főztem ezt a mennyiséget, csendes forrással, fedő alatt, kb. 15 percig.

  5. 15 perc után egyet kivettem a vízből, kettévágtam, hogy a közepe is megfőtt-e. Szűrőlapáttal kiszedtem. Bármilyen levesbe finom.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.