
Grízgaluska
Grízgaluska
Hozzávalók
30 db
- 3 db tojás
- 9 ek búzadara
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk só
- 1/2 csokor petrezselyem
Elkészítés
20 perc + 1 óra pihentetés
A tojásokat feltörtem, kimértem a búzadarát, hozzátettem a szódabikarbónát, sót, petrezselymet felaprítottam.
A tojásokat villával habosra vertem, hozzátettem a többi anyagot, összekevertem, 1 órát pihentettem.
Egy lábasba ételízesítős vizet forraltam és teáskanállal beletettem egy galuskát próbának. Ilyenkor még lehet korrigálni, ha esetleg szétesik a galuska, kis búzadarával.
Ha minden rendben, lehet beleszaggatni a többit. Én kétszerre főztem ezt a mennyiséget, csendes forrással, fedő alatt, kb. 15 percig.
15 perc után egyet kivettem a vízből, kettévágtam, hogy a közepe is megfőtt-e. Szűrőlapáttal kiszedtem. Bármilyen levesbe finom.
Jó étvágyat! 😋