Grízgaluska leves

Grízgaluska leves

Hozzávalók

6 adag

  1. 1 kk étolaj
  2. 35 dkg vegyeszöldség
  3. 5 dkg zöldborsó
  4. ízlés szerint só
  5. ízlés szerint bors
  6. ízlés szerint ételízesítő
  7. ízlés szerint petrezselyemzöld
    A grízgaluska:
  8. 3 db tojás
  9. 9 ek búzadara
  10. csipet szódabikarbóna
  11. ízlés szerint petrezselyemzöld
  12. ízlés szerint ételízesítő a főzővízbe

Elkészítés

1 óra

  1. Zöldségeket megtisztítottam, felaprítottam, olajon pár percig pároltam.

  2. 2 liter vízzel felengedtem, fűszereztem, az aprított petrezselymet is hozzátettem, és lassú tűzön készre főztem.

  3. Közben elkészítettem a daragaluskát. Tojást villával felvertem, kimértem a búzadarát, összekevertem az összes hozzávalót, hűtőbe tettem fél órára.

  4. Egy nagy lábasba ételízesítős vizet forraltam, kanállal beleengedtem a galuskákat. Nagyon takarékon, fedő alatt 10 percig főztem, majd lezártam, és hagytam fedő alatt duzzadni.

  5. Szűrőlapáttal kiszedtem, és mindenki maga adagolhatta a tányérjába. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el