
Grízgaluska leves
Grízgaluska leves
Hozzávalók
6 adag
- 1 kk étolaj
- 35 dkg vegyeszöldség
- 5 dkg zöldborsó
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint petrezselyemzöld
A grízgaluska: - 3 db tojás
- 9 ek búzadara
- csipet szódabikarbóna
- ízlés szerint petrezselyemzöld
- ízlés szerint ételízesítő a főzővízbe
Elkészítés
1 óra
Zöldségeket megtisztítottam, felaprítottam, olajon pár percig pároltam.
2 liter vízzel felengedtem, fűszereztem, az aprított petrezselymet is hozzátettem, és lassú tűzön készre főztem.
Közben elkészítettem a daragaluskát. Tojást villával felvertem, kimértem a búzadarát, összekevertem az összes hozzávalót, hűtőbe tettem fél órára.
Egy nagy lábasba ételízesítős vizet forraltam, kanállal beleengedtem a galuskákat. Nagyon takarékon, fedő alatt 10 percig főztem, majd lezártam, és hagytam fedő alatt duzzadni.
Szűrőlapáttal kiszedtem, és mindenki maga adagolhatta a tányérjába. Jó étvágyat! 😋