
Gumisüti
Gumisüti
Hozzávalók
1 tepsi
- 80 g étkezési zselatin
- 6 db tojás
- 30 g vaníliás cukor
- 17 ek porcukor
- 1,5 ek kakaópor
- 2 dl bármilyen szörp (olyan színű lesz a teteje)
- 4 dl tejföl
Elkészítés
1 óra
3 db tojássárgáját habosra keverni 1 vaníliás cukorral, 5 kanál porcukorral, a 3 tojásfehérjét felverni habnak.
1 csomag zselatint 1,50 dl vízben, állandó keverés mellett felmelegíteni. Nem forralni.
Az egészet összeönteni, és bármilyen formába, akár csatos tortaformába, vagy magas falú közepes méretű tepsibe önteni.
Hűtőbe tenni.
A 2. réteg ugyanaz, mint az előző, csak hozzátenni a kakaót.
Ha az első réteg megdermedt, ráönteni a kakaós réteget, és visszatenni a hűtőbe.
A 3. réteghez a tejfölt, 1 vaníliás cukrot, és 7 kanál porcukrot kikeverni. A zselatint ugyanúgy megcsinálni, mint az 1-2 rétegnél, és hozzákeverni.
Ráönteni a megdermedt 1-2 rétegre.
A 4. réteghez 2 dl meleg vízben feloldani a zselatint, hozzáönteni a 2 dl szörpöt, majd ráönteni a többire.
Vissza a hűtőbe. A szörpös réteg dermedéséhez kicsit több idő kell.
Én málnaszörppel csináltam, pirosnak kéne lennie.
Ajánlom a víz-szörp arány megváltoztatását.
Több szörp, kevesebb víz. 😊Jó étvágyat! 😊