Gumisüti

Gumisüti

Hozzávalók

1 tepsi

  1. 80 g étkezési zselatin
  2. 6 db tojás
  3. 30 g vaníliás cukor
  4. 17 ek porcukor
  5. 1,5 ek kakaópor
  6. 2 dl bármilyen szörp (olyan színű lesz a teteje)
  7. 4 dl tejföl

Elkészítés

1 óra

  1. 3 db tojássárgáját habosra keverni 1 vaníliás cukorral, 5 kanál porcukorral, a 3 tojásfehérjét felverni habnak.

  2. 1 csomag zselatint 1,50 dl vízben, állandó keverés mellett felmelegíteni. Nem forralni.

  3. Az egészet összeönteni, és bármilyen formába, akár csatos tortaformába, vagy magas falú közepes méretű tepsibe önteni.

  4. Hűtőbe tenni.

  5. A 2. réteg ugyanaz, mint az előző, csak hozzátenni a kakaót.

  6. Ha az első réteg megdermedt, ráönteni a kakaós réteget, és visszatenni a hűtőbe.

  7. A 3. réteghez a tejfölt, 1 vaníliás cukrot, és 7 kanál porcukrot kikeverni. A zselatint ugyanúgy megcsinálni, mint az 1-2 rétegnél, és hozzákeverni.

  8. Ráönteni a megdermedt 1-2 rétegre.

  9. A 4. réteghez 2 dl meleg vízben feloldani a zselatint, hozzáönteni a 2 dl szörpöt, majd ráönteni a többire.

  10. Vissza a hűtőbe. A szörpös réteg dermedéséhez kicsit több idő kell.

  11. Én málnaszörppel csináltam, pirosnak kéne lennie.
    Ajánlom a víz-szörp arány megváltoztatását.
    Több szörp, kevesebb víz. 😊

  12. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el