
Házi gyúrt tészta
Házi gyúrt tészta
Hozzávalók
1,25 kg
- 1 kg liszt
- 10 db tojás
- 1/2 dl víz
- 1 tk só
Elkészítés
2 óra
A lisztet tálba teszem, közepébe beleütöm a tojásokat.
A tálban gyúrom össze, így nem keni össze a gyúrótáblát.
A vizet is belegyúrom.Amikor a tészta összeállt, lisztezett deszkára borítom és ott gyúrom tovább simára.
Letakarva negyed órát pihentetem.4 felé vágom, gombócozom, és egyesével kinyújtom.
Előbb egy kört nyújtok belőle, aztán csavarom a nyújtófára, és nyújtom olyan vékonyra, amilyenre szeretném.
A kinyújtott lapokat kb. 1 órán át pihentettem. Tovább nem szabad, mert ha nagyon megszárad, akkor törik.
Egyesével újra felcsavartam a nyújtófára, visszatettem a deszkára, felvágtam.
Én 2 lapot kockára, 2 lapot széles metéltre vágtam.
Szárítás után tárolható a felhasználásig.