Házi gyúrt tészta

Házi gyúrt tészta

Hozzávalók

1,25 kg

  1. 1 kg liszt
  2. 10 db tojás
  3. 1/2 dl víz
  4. 1 tk só

Elkészítés

2 óra

  1. A lisztet tálba teszem, közepébe beleütöm a tojásokat.
    A tálban gyúrom össze, így nem keni össze a gyúrótáblát.
    A vizet is belegyúrom.

  2. Amikor a tészta összeállt, lisztezett deszkára borítom és ott gyúrom tovább simára.
    Letakarva negyed órát pihentetem.

  3. 4 felé vágom, gombócozom, és egyesével kinyújtom.

  4. Előbb egy kört nyújtok belőle, aztán csavarom a nyújtófára, és nyújtom olyan vékonyra, amilyenre szeretném.

  5. A kinyújtott lapokat kb. 1 órán át pihentettem. Tovább nem szabad, mert ha nagyon megszárad, akkor törik.

  6. Egyesével újra felcsavartam a nyújtófára, visszatettem a deszkára, felvágtam.

  7. Én 2 lapot kockára, 2 lapot széles metéltre vágtam.
    Szárítás után tárolható a felhasználásig.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el