
Hummusz - azaz csicseriborsó krém
Hummusz - azaz csicseriborsó krém
Még nem ettem boltban vásároltat, nem tudom az milyen, de ez nagyon finom. Tudom, vitatott, hogy 1 vagy 2 m-mel írják... utánanéztem, állítólag így helyes.
Hozzávalók
4-5 adag
A tahinihez:
- 5 dkg szezámmag
- 0,5 dl olívaolaj
A krémhez: - az elkészített tahini
- 240 gr -os csicseriborsó
- 1 t. k. őrölt római kömény
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 e. k. citromlé
- 0,5 dl olívaolaj
Elkészítés
15 perc
A szezámmagot serpenyőben szárazon megpirítottam, nem túl sötétre.
Aprítógépbe tettem, 0, 5 dl olívaolajjal, és addig forgattam, míg krémes lett.A csicseriborsót leszűrtem. Levét meghagytam, hátha szükség lesz rá. Minden hozzávalót a tahinihez tettem, és krémesedésig forgattam.
Nekem nem kellett hozzá plusz folyadék, szép krémes lett.Leginkább pirítósra szokás kenni, de húsokhoz, is jól illik. 😋