Hummusz - azaz csicseriborsó krém

Hummusz - azaz csicseriborsó krém

Még nem ettem boltban vásároltat, nem tudom az milyen, de ez nagyon finom. Tudom, vitatott, hogy 1 vagy 2 m-mel írják... utánanéztem, állítólag így helyes.

Hozzávalók

4-5 adag
A tahinihez:

  1. 5 dkg szezámmag
  2. 0,5 dl olívaolaj
    A krémhez:
  3. az elkészített tahini
  4. 240 gr -os csicseriborsó
  5. 1 t. k. őrölt római kömény
  6. ízlés szerint só
  7. ízlés szerint bors
  8. 1 gerezd fokhagyma
  9. 1 e. k. citromlé
  10. 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés

15 perc

  1. A szezámmagot serpenyőben szárazon megpirítottam, nem túl sötétre.
    Aprítógépbe tettem, 0, 5 dl olívaolajjal, és addig forgattam, míg krémes lett.

  2. A csicseriborsót leszűrtem. Levét meghagytam, hátha szükség lesz rá. Minden hozzávalót a tahinihez tettem, és krémesedésig forgattam.
    Nekem nem kellett hozzá plusz folyadék, szép krémes lett.

  3. Leginkább pirítósra szokás kenni, de húsokhoz, is jól illik. 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el