
Húsleves pulykából és csirkéből
Húsleves pulykából és csirkéből
Hozzávalók
6 adag
- 0,5 kg pulykanyak
- 0,5 kg csirke far-hát
- 2 db nagy sárgarépa
- 2 db nagy fehérrépa
- 1 db kis zeller
- 1 db kis karalábé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 db cikk kelkáposzta
- ízlés szerint zellerzöld
- ízlés szerint petrezselyemzöld
- ízlés szerint egész bors
- ízlés szerint só
- ízlés szerint ételízesítő
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- ízlés szerint bármilyen leves tészta
Elkészítés
90 perc
A megtisztított, megmosott húsokat egy akkora fazékba, amennyi levest szeretnénk, hideg vízben feltesszük főni.
Amíg felforr, megtisztítjuk, és nagyobb hasábokra vágjuk a zöldségeket.
Amikor felforrt, kis szűrővel leszedjük a habját. Hozzátesszük a zöldségeket, a fűszereket, és a leveskockát. Az egész borsot teatojásban célszerű.
Nagyon lassan, takarékon főzzük, míg a hús jól meg nem puhul.
Közben kifőzzük a leves tésztát.
Amikor kész, sűrű szűrőn átszűrjük a levest, zöldséget, húst külön szedjük. Én le szoktam csipegetni a csontról a húst, és úgy tálalom.
Össze is lehet újra tenni a zöldséget, húst, tésztát a leszűrt levessel, de külön-külön is lehet tálalni, ki ahogy szereti.Jó étvágyat! 😊