Húsleves pulykából és csirkéből

Húsleves pulykából és csirkéből

Hozzávalók

6 adag

  1. 0,5 kg pulykanyak
  2. 0,5 kg csirke far-hát
  3. 2 db nagy sárgarépa
  4. 2 db nagy fehérrépa
  5. 1 db kis zeller
  6. 1 db kis karalábé
  7. 1 közepes fej vöröshagyma
  8. 1 db cikk kelkáposzta
  9. ízlés szerint zellerzöld
  10. ízlés szerint petrezselyemzöld
  11. ízlés szerint egész bors
  12. ízlés szerint só
  13. ízlés szerint ételízesítő
  14. 2 db tyúkhúsleves kocka
  15. ízlés szerint bármilyen leves tészta

Elkészítés

90 perc

  1. A megtisztított, megmosott húsokat egy akkora fazékba, amennyi levest szeretnénk, hideg vízben feltesszük főni.

  2. Amíg felforr, megtisztítjuk, és nagyobb hasábokra vágjuk a zöldségeket.

  3. Amikor felforrt, kis szűrővel leszedjük a habját. Hozzátesszük a zöldségeket, a fűszereket, és a leveskockát. Az egész borsot teatojásban célszerű.

  4. Nagyon lassan, takarékon főzzük, míg a hús jól meg nem puhul.

  5. Közben kifőzzük a leves tésztát.

  6. Amikor kész, sűrű szűrőn átszűrjük a levest, zöldséget, húst külön szedjük. Én le szoktam csipegetni a csontról a húst, és úgy tálalom.
    Össze is lehet újra tenni a zöldséget, húst, tésztát a leszűrt levessel, de külön-külön is lehet tálalni, ki ahogy szereti.

  7. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.