
Karamellás tej
Karamellás tej
Igaz, nem a legegészségesebb, de fiatalságunk egyik kedvenc reggeli itala.
Hozzávalók
1 l
- 10 e.k. kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 l tej
Elkészítés
20 perc
Kimértem a tejet egy lábasba, egy másikba a cukrot. A vaníliáscukrot a tejbe szórtam. Feltettem a tejet forrni, a cukrot olvadni.
Amikor a cukor elkezdett olvadni, takarékra vettem a tüzet...teljesen felolvasztottam, ezalatt szép barna is lett.
Közben felforrt a tej is, hozzáöntöttem a cukorhoz. Lassan, mert hírtelen felhabzik. Mire elkezdett újra forrni, a cukor is szépen feloldódott. Meleg tejben hamarabb, mintha hideggel öntenénk fel.
Házilag sütött kiflivel ettük.
Jó étvágyat! 😘