
Kakaós piskóta
Kakaós piskóta
Egyszerű, gyorsan elkészíthető sütemény, ami sokféle süti-torta alapja is lehet krémekkel, lekvárral, pudinggal tuningolva.
Én most egyszerűen csak porcukorral megszórva készítettem, de így is nagyon finom, és kielégítő a sütiéhség csillapítására.
Hozzávalók
34 * 22 cm-es tepsi
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 5 ek liszt
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor (10 g)
- 1 ek citromlé
- 1 csipet só
- szükség szerint porcukor a szóráshoz
- szükség szerint margarin+liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés
40 perc
A sütőt bekapcsoltam 180 C fokra. Tepsit kikentem, tojásokat 2 edénybe szétválasztottam. A sárgáját kikevertem a cukrokkal, fehérjét felvertem a sóval.
A lisztbe belekevertem a kakaóport, aztán hozzákevertem a cukros tojássárgájához, a citromlével együtt.
Ezt a keveréket óvatos mozdulatokkal hozzáforgattam a felvert tojásfehérjéhez.Tepsibe öntöttem, kb. fél óra múlva kész volt. Tűpróbával ellenőriztem.
Még a tepsiben hagytam hűlni, és felkockáztam.
Jó étvágyat! 😋