Kakaós piskóta

Kakaós piskóta

Egyszerű, gyorsan elkészíthető sütemény, ami sokféle süti-torta alapja is lehet krémekkel, lekvárral, pudinggal tuningolva.
Én most egyszerűen csak porcukorral megszórva készítettem, de így is nagyon finom, és kielégítő a sütiéhség csillapítására.

Hozzávalók

34 * 22 cm-es tepsi

  1. 6 db tojás
  2. 6 ek cukor
  3. 5 ek liszt
  4. 3 ek cukrozatlan kakaópor
  5. 1 cs vaníliás cukor (10 g)
  6. 1 ek citromlé
  7. 1 csipet só
  8. szükség szerint porcukor a szóráshoz
  9. szükség szerint margarin+liszt a tepsi kikenéséhez

Elkészítés

40 perc

  1. A sütőt bekapcsoltam 180 C fokra. Tepsit kikentem, tojásokat 2 edénybe szétválasztottam. A sárgáját kikevertem a cukrokkal, fehérjét felvertem a sóval.

  2. A lisztbe belekevertem a kakaóport, aztán hozzákevertem a cukros tojássárgájához, a citromlével együtt.
    Ezt a keveréket óvatos mozdulatokkal hozzáforgattam a felvert tojásfehérjéhez.

  3. Tepsibe öntöttem, kb. fél óra múlva kész volt. Tűpróbával ellenőriztem.

  4. Még a tepsiben hagytam hűlni, és felkockáztam.

  5. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el