Káposztás gombóc

Káposztás gombóc

Hozzávalók

20 gombóc

  1. 0,5 kg darált hús
  2. 2 dl rizs
  3. 2 db tojás
  4. 1 fej kis vöröshagyma
  5. 3 gerezd fokhagyma
  6. ízlés szerint só
  7. ízlés szerint bors
  8. ízlés szerint ételízesítő
  9. ízlés szerint pirospaprika
  10. 1 ek étolaj
  11. 1 kg savanyú káposzta
  12. 20 dkg füstölt hús

Elkészítés

1,5 óra

  1. Az alapanyagokat, a káposzta és a füstölt hús kivételével összekevertem.

  2. A káposztát kimostam.

  3. A füstölt húst feldaraboltam.

  4. Lábasba tettem egy sor káposztát, majd egy sor vizes kézzel formázott gombócot. A füstölt húsból is szórtam közé.

  5. Még egy sor káposzta, rá egy sor gombóc füstölt hússal, végén káposzta.

  6. Felöntöttem vízzel, hogy jól ellepje, megszórtam pirospaprikával, és egy kis delikáttal.

  7. Takarékon megfőztem.

  8. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.