
Káposztás gombóc
Káposztás gombóc
Hozzávalók
20 gombóc
- 0,5 kg darált hús
- 2 dl rizs
- 2 db tojás
- 1 fej kis vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint pirospaprika
- 1 ek étolaj
- 1 kg savanyú káposzta
- 20 dkg füstölt hús
Elkészítés
1,5 óra
Az alapanyagokat, a káposzta és a füstölt hús kivételével összekevertem.
A káposztát kimostam.
A füstölt húst feldaraboltam.
Lábasba tettem egy sor káposztát, majd egy sor vizes kézzel formázott gombócot. A füstölt húsból is szórtam közé.
Még egy sor káposzta, rá egy sor gombóc füstölt hússal, végén káposzta.
Felöntöttem vízzel, hogy jól ellepje, megszórtam pirospaprikával, és egy kis delikáttal.
Takarékon megfőztem.
Jó étvágyat! 😊