
Káposztás lángos
Káposztás lángos
Káposztás tészta főzés után maradt ki egy adag sült káposzta.
Hozzávalók
11 db
- 500 gr liszt
- 250 gr párolt fejes káposzta
- 2 dl aludttej
- 1,5 dl tej
- 1 ek só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 tk cukor
- szükség szerint étolaj a sütéshez
- ízlés szerint tejföl a tetejére
- ízlés szerint reszelt sajt a tetejére
Elkészítés
1 óra
Langyosított cukros aludttejben felfuttattam az élesztőt.
A liszthez adtam, sóztam, fakanállal dagasztottam.
Mikor már kezd puffogni, hozzádagasztottam a langyosított sült káposztát.Letakarva a duplájára kelesztettem.
Olajozott tálcára adagoltam.
vizes kézzel kőr formájúra nyújtottam, és bő olajban mindkét oldalát megsütöttem. Papírtörlőre szedtem, hogy a felesleges olajat felszívja.
Finom, csak üresen is, de lehet tejföllel, reszelt sajttal is kínálni.
Jó étvágyat! 😋