Káposztás lángos

Káposztás lángos

Káposztás tészta főzés után maradt ki egy adag sült káposzta.

Hozzávalók

11 db

  1. 500 gr liszt
  2. 250 gr párolt fejes káposzta
  3. 2 dl aludttej
  4. 1,5 dl tej
  5. 1 ek só
  6. 2,5 dkg friss élesztő
  7. 1 tk cukor
  8. szükség szerint étolaj a sütéshez
  9. ízlés szerint tejföl a tetejére
  10. ízlés szerint reszelt sajt a tetejére

Elkészítés

1 óra

  1. Langyosított cukros aludttejben felfuttattam az élesztőt.
    A liszthez adtam, sóztam, fakanállal dagasztottam.
    Mikor már kezd puffogni, hozzádagasztottam a langyosított sült káposztát.

  2. Letakarva a duplájára kelesztettem.

  3. Olajozott tálcára adagoltam.

  4. vizes kézzel kőr formájúra nyújtottam, és bő olajban mindkét oldalát megsütöttem. Papírtörlőre szedtem, hogy a felesleges olajat felszívja.

  5. Finom, csak üresen is, de lehet tejföllel, reszelt sajttal is kínálni.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el