
Kapros burgonyafőzelék csirkeszárny pörkölttel
Kapros burgonyafőzelék csirkeszárny pörkölttel
A hagyományos krumplifőzelék is finom, de a kapor nagyon különleges ízhatást ad neki.
Hozzávalók
4 adag
- 1 kg burgonya
- 1 db babérlevél
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint só
- 2 ek étolaj
- 3 ek liszt
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 2 dkg kapor (a mélyhűtőből került elő)
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek tejföl
- ízlés szerint kicsi ecet...aki úgy szereti
A pörkölthöz: - 4 db csirkeszárny
- 2 ek étolaj
- 1 db közepes vöröshagyma
- 2 kanál lecsó (régebbi eltevésből)
- 1 ek pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
Elkészítés
50 perc
A kockára vágott burgonyát babérlevéllel, ételízesítővel feltettem főni.
Közben elkészítettem a rántást. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteltem, hozzákevertem a lisztet, és az apróra vágott kaprot, együtt pirítottam kicsit. Levettem a tűzről, összekevertem a pirospaprikával, tejföllel, és hideg vízzel simára kevertem.
Amikor a krumpli megfőtt, levettem a tűzről, hozzákevertem a rántást, visszatettem, pár percig még forraltam. Ha sótlan, még lehet sózni, ha sűrű, vízzel lehet korrigálni. Amikor kész, lehet kis ecettel ízesíteni...mi nem tettük, mert így szeretjük.
Míg a krumpli főtt, a pörköltet is feltettem. Csirkeszárnyakat megtisztítottam, megmostam szétvágtam 3 felé. Hagymát dinszteltem, rátettem a lecsót, és a szárnyakat. Pár percig összeforgattam, megszórtam pirospaprikával, fűszereztem, felengedtem vízzel...lassú tűzön főztem.
Jó étvágyat! 😋