Kapros burgonyafőzelék csirkeszárny pörkölttel

Kapros burgonyafőzelék csirkeszárny pörkölttel

A hagyományos krumplifőzelék is finom, de a kapor nagyon különleges ízhatást ad neki. 

Hozzávalók

4 adag

  1. 1 kg burgonya
  2. 1 db babérlevél
  3. ízlés szerint ételízesítő
  4. ízlés szerint só
  5. 2 ek étolaj
  6. 3 ek liszt
  7. 1 db kisebb vöröshagyma
  8. 2 dkg kapor (a mélyhűtőből került elő)
  9. 1 tk pirospaprika
  10. 2 ek tejföl
  11. ízlés szerint kicsi ecet...aki úgy szereti
    A pörkölthöz:
  12. 4 db csirkeszárny
  13. 2 ek étolaj
  14. 1 db közepes vöröshagyma
  15. 2 kanál lecsó (régebbi eltevésből)
  16. 1 ek pirospaprika
  17. ízlés szerint só
  18. ízlés szerint bors
  19. ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés

50 perc

  1. A kockára vágott burgonyát babérlevéllel, ételízesítővel feltettem főni.

  2. Közben elkészítettem a rántást. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteltem, hozzákevertem a lisztet, és az apróra vágott kaprot, együtt pirítottam kicsit. Levettem a tűzről, összekevertem a pirospaprikával, tejföllel, és hideg vízzel simára kevertem.

  3. Amikor a krumpli megfőtt, levettem a tűzről, hozzákevertem a rántást, visszatettem, pár percig még forraltam. Ha sótlan, még lehet sózni, ha sűrű, vízzel lehet korrigálni. Amikor kész, lehet kis ecettel ízesíteni...mi nem tettük, mert így szeretjük.

  4. Míg a krumpli főtt, a pörköltet is feltettem. Csirkeszárnyakat megtisztítottam, megmostam szétvágtam 3 felé. Hagymát dinszteltem, rátettem a lecsót, és a szárnyakat. Pár percig összeforgattam, megszórtam pirospaprikával, fűszereztem, felengedtem vízzel...lassú tűzön főztem.

  5. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el