Kapros csirkeraguleves, csirkeszárnnyal, grízgaluskával

Kapros csirkeraguleves, csirkeszárnnyal, grízgaluskával

Hozzávalók

5 adag

  1. 5 db csirkeszárny
  2. 3 db sárgarépa
  3. 1 db fehérrépa
  4. 1 db kicsi karalábé
  5. 1 db kicsi zeller
  6. 20 dkg zöldborsó
  7. 20 dkg gomba
  8. 1 fej közepes vöröshagyma
  9. 1 db babérlevél
  10. 1 ek étolaj
  11. ízlés szerint só
  12. ízlés szerint bors
  13. ízlés szerint ételízesítő
  14. ízlés szerint petrezselyemzöld
  15. 1 ek aprított kapor
  16. 2 dl aludttej
  17. 2 dl tejszín

Elkészítés

1,5 óra

  1. A csirkeszárnyakat tisztítjuk, ízlés szerint daraboljuk vagy egyben hagyjuk. Zöldségeket, vöröshagymát kockákra vágjuk.

  2. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzátéve a babérlevelet is. Majd hozzátesszük a csirkeszárnyakat, azzal is dinszteljük. Végül a zöldségeket is, azzal is pár percig összeforgatjuk.

  3. Fűszerezzük, felöntjük kb. 2 liter vízzel, fedő alatt lassan főzzük.

  4. Elkészítjük közben a habarást: 1 kanál liszt, az aludttej, a tejszín és az aprított kapor összekeverésével.

  5. Amikor a levesben minden megfőtt, behabarjuk. Pár percig összefőzzük és kész is van.

  6. A grízgaluska receptje megtalálható IDE kattintva a receptjeim között.

  7. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el