
Kapros csirkeraguleves, csirkeszárnnyal, grízgaluskával
Kapros csirkeraguleves, csirkeszárnnyal, grízgaluskával
Hozzávalók
5 adag
- 5 db csirkeszárny
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db kicsi karalábé
- 1 db kicsi zeller
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg gomba
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 1 db babérlevél
- 1 ek étolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint petrezselyemzöld
- 1 ek aprított kapor
- 2 dl aludttej
- 2 dl tejszín
Elkészítés
1,5 óra
A csirkeszárnyakat tisztítjuk, ízlés szerint daraboljuk vagy egyben hagyjuk. Zöldségeket, vöröshagymát kockákra vágjuk.
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzátéve a babérlevelet is. Majd hozzátesszük a csirkeszárnyakat, azzal is dinszteljük. Végül a zöldségeket is, azzal is pár percig összeforgatjuk.
Fűszerezzük, felöntjük kb. 2 liter vízzel, fedő alatt lassan főzzük.
Elkészítjük közben a habarást: 1 kanál liszt, az aludttej, a tejszín és az aprított kapor összekeverésével.
Amikor a levesben minden megfőtt, behabarjuk. Pár percig összefőzzük és kész is van.
A grízgaluska receptje megtalálható IDE kattintva a receptjeim között.
Jó étvágyat! 😋