
Kapros káposztafőzelék sült kolbásszal
Kapros káposztafőzelék sült kolbásszal
Ha kapros, akkor csak jó lehet. 😊
Hozzávalók
4 adag
- 65 dkg fejes káposzta
- 1 db közepes vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- 1 csokor kapor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 3 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek cukor
- 1 tk ecet
- 30 dkg csípős kolbász
- ízlés szerint pici zsír (a kolbászból úgyis kisül)
Elkészítés
50 perc
Káposztát kisebb szeletekre, hagymát kockára, kaprot finomra vágtam.
Hagymát olajon megdinszteltem, rátettem a káposztát, ételízesítőt, borsot, a kapor felét, cukrot, ecetet, és fedő alatt, kevés vízzel puhára pároltam.
A lisztet kevés vízzel simára kevertem, majd hozzákevertem a tejfölt, pirospaprikát, és a kapor másik felét. (habarás)
Behabartam vele a megfőtt káposztát. Ha sűrű, vízzel lehet hígítani, és még fűszerezni, ha szükséges.
A kolbászt sűrűn bevagdostam, és megsütöttem.
Jó étvágyat! 😋