Kapros káposztafőzelék sült kolbásszal

Kapros káposztafőzelék sült kolbásszal

Ha kapros, akkor csak jó lehet. 😊 

Hozzávalók

4 adag

  1. 65 dkg fejes káposzta
  2. 1 db közepes vöröshagyma
  3. 2 ek étolaj
  4. 1 csokor kapor
  5. ízlés szerint só
  6. ízlés szerint bors
  7. ízlés szerint ételízesítő
  8. 3 ek liszt
  9. 2 dl tejföl
  10. 1 ek pirospaprika
  11. 1 ek cukor
  12. 1 tk ecet
  13. 30 dkg csípős kolbász
  14. ízlés szerint pici zsír (a kolbászból úgyis kisül)

Elkészítés

50 perc

  1. Káposztát kisebb szeletekre, hagymát kockára, kaprot finomra vágtam.

  2. Hagymát olajon megdinszteltem, rátettem a káposztát, ételízesítőt, borsot, a kapor felét, cukrot, ecetet, és fedő alatt, kevés vízzel puhára pároltam.

  3. A lisztet kevés vízzel simára kevertem, majd hozzákevertem a tejfölt, pirospaprikát, és a kapor másik felét. (habarás)

  4. Behabartam vele a megfőtt káposztát. Ha sűrű, vízzel lehet hígítani, és még fűszerezni, ha szükséges.

  5. A kolbászt sűrűn bevagdostam, és megsütöttem.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.