
Kapros túrós pogácsa
Kapros túrós pogácsa
Szeretjük a kapros ételeket. A pogácsának is különleges ízt ad.
Hozzávalók
87 db
- 60 dkg liszt
- 30 dkg tehéntúró
- 25 dkg margarin
- 1 db tojás
- 2 tk só
- 2 dl aludttej
- 7 g szárított élesztő
- 1 k.k. cukor
- ízlés szerint aprított kapor
- Tetejére:
- 1 db tojás
- 1/2 dl tej
- ízlés szerint szezámmag
- ízlés szerint köménymag
Elkészítés
2 1/2 óra
Az alapanyagokat kenyérsütőgépbe tettem, másfél órás dagasztó-kelesztő programon futtattam.
Kinyújtottam, megszórtam a kapor felével. Én kifelejtettem a tésztájából, ezért így szórtam rá.
Összehajtogattam, 20 percig letakarva állni hagytam. Ezt a hajtogatást még 2x, 20 perces szünetekkel megcsináltam.
Újra kinyújtottam, kis pogácsaszaggatóval kiszaggattam, mindegyiket. Megsodortam, tepsibe sorakoztattam.
Lekentem tejes tojással, megszórtam egy részét szezámmaggal, másikat egész köménnyel.
180 C fokon kb. 20 perc alatt megsütöttem.
Jó étvágyat! 😋