
Kapros zöldbableves
Kapros zöldbableves
Hozzávalók
6 tányér
- 600 g zöldbab
- 2 db babérlevél
- 1 kis fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 1 ek étolaj
- 1,1 /2 ek liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint kapor
- 2 ek csipetke
- 2 dl tejföl
Elkészítés
45 perc
A zöldbabot, babérlevelet, vöröshagymát egészben, a fűszerekkel feltettem főni.
Kb. 10 perc főzés után a csipetkét is beletettem.Közben elkészítettem a fokhagymás, petrezselymes, pirospaprikás rántást.
A rántást felengedtem vízzel, hozzákevertem a tejfölt, és amikor már a zöldbab és a csipetke puha volt, hozzáöntöttem.
Hozzátettem az apróra vágott kaprot, pár percig még forraltam.
Jó étvágyat! 😊