Kapros zöldbableves

Kapros zöldbableves

Hozzávalók

6 tányér

  1. 600 g zöldbab
  2. 2 db babérlevél
  3. 1 kis fej vöröshagyma
  4. ízlés szerint só
  5. ízlés szerint bors
  6. ízlés szerint ételízesítő
  7. 1 ek étolaj
  8. 1,1 /2 ek liszt
  9. 1 gerezd fokhagyma
  10. 1 kk pirospaprika
  11. 1 csokor petrezselyem
  12. ízlés szerint kapor
  13. 2 ek csipetke
  14. 2 dl tejföl

Elkészítés

45 perc

  1. A zöldbabot, babérlevelet, vöröshagymát egészben, a fűszerekkel feltettem főni.
    Kb. 10 perc főzés után a csipetkét is beletettem.

  2. Közben elkészítettem a fokhagymás, petrezselymes, pirospaprikás rántást.

  3. A rántást felengedtem vízzel, hozzákevertem a tejfölt, és amikor már a zöldbab és a csipetke puha volt, hozzáöntöttem.

  4. Hozzátettem az apróra vágott kaprot, pár percig még forraltam.

  5. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el