Kelkáposztafőzelék bundás virslivel

Kelkáposztafőzelék bundás virslivel

Hozzávalók

4 adag

  1. 60 dkg kelkáposzta
  2. 40 dkg burgonya
  3. 1 kk egész kömény
  4. 1 kk majoránna
  5. ízlés szerint só
    A rántáshoz:
  6. 1,5 ek szalonnazsír (előző főzésből maradt)
  7. 4 ek liszt
  8. 3 gerezd fokhagyma
  9. 1 kk pirospaprika
  10. A bundás virslihez:
  11. 8 db virsli
  12. 2 db tojás
  13. 3 ek liszt
  14. 1 kk szódabikarbóna
  15. ízlés szerint só
  16. 1 dl tej
  17. szükség szerint olaj

Elkészítés

1 óra

  1. Kelkáposztát kis szeletekre, burgonyát kockára vágom.

  2. Fazékba teszem a kelkáposztát, burgonyát, egész köményt, majoránnát, sót, felengedem annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. (a kelkáposzta összemegy) és felteszem főni.

  3. Közben elkészítem a rántást...

  4. ...és előkészítem a virslit. Bőrét, lehúzom, bevagdosom, lisztbe forgatom.

  5. Elkészítem a bundája masszáját is.

  6. Amikor a kelkáposzta és a burgonya puha, berántom. Forralom pár percig.

  7. A lisztezett virsliket a masszába forgatom, és forró olajba kisütöm.

  8. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el