
Kelkáposztafőzelék bundás virslivel
Kelkáposztafőzelék bundás virslivel
Hozzávalók
4 adag
- 60 dkg kelkáposzta
- 40 dkg burgonya
- 1 kk egész kömény
- 1 kk majoránna
- ízlés szerint só
A rántáshoz: - 1,5 ek szalonnazsír (előző főzésből maradt)
- 4 ek liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- A bundás virslihez:
- 8 db virsli
- 2 db tojás
- 3 ek liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- ízlés szerint só
- 1 dl tej
- szükség szerint olaj
Elkészítés
1 óra
Kelkáposztát kis szeletekre, burgonyát kockára vágom.
Fazékba teszem a kelkáposztát, burgonyát, egész köményt, majoránnát, sót, felengedem annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. (a kelkáposzta összemegy) és felteszem főni.
Közben elkészítem a rántást...
...és előkészítem a virslit. Bőrét, lehúzom, bevagdosom, lisztbe forgatom.
Elkészítem a bundája masszáját is.
Amikor a kelkáposzta és a burgonya puha, berántom. Forralom pár percig.
A lisztezett virsliket a masszába forgatom, és forró olajba kisütöm.
Jó étvágyat! 😊