Kelkáposztás tészta

Kelkáposztás tészta

Nem, nem elírás!...az úgy volt, hogy a férjem hozott a boltból egy fej "fejes" káposztát, hogy főzünk valamikor káposztás tésztát. Akkor én nem is néztem rá, és ma amikor elővettem, hogy elkészítem, meglepődve néztem vele farkasszemet, hogy mintha nem is fejes lenne.
De azért elkészítettem vele, és teljesen jó... 

Hozzávalók

4 adag

  1. 1 fej (1,30 dkg) kelkáposzta
  2. 2 e.k. só a káposztára
  3. 2 e.k. cukor
  4. 1 dl olaj
  5. 2 t.k. őrölt bors
  6. 30 dkg fodros kocka
  7. 2 t.k. só a főzővízbe

Elkészítés

70 perc

  1. A káposztát aprítóval aprítottam, sóztam, fél órát állni hagytam.

  2. A káposztát kicsavartam, az olajra tettem, a cukorral együtt kevergetve pirítottam. Egy idő után a borsot is rászórtam, és készre barnítottam. Ki milyen barnára szereti, annyira pirítsa.

  3. Közben a tészta is kifőtt, összekevertem a káposztával.

  4. Tálalásnál ki hogy szereti, lehet még cukrozni, vagy borsozni.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.