
Kelkáposztás tészta
Kelkáposztás tészta
Nem, nem elírás!...az úgy volt, hogy a férjem hozott a boltból egy fej "fejes" káposztát, hogy főzünk valamikor káposztás tésztát. Akkor én nem is néztem rá, és ma amikor elővettem, hogy elkészítem, meglepődve néztem vele farkasszemet, hogy mintha nem is fejes lenne.
De azért elkészítettem vele, és teljesen jó...
Hozzávalók
4 adag
- 1 fej (1,30 dkg) kelkáposzta
- 2 e.k. só a káposztára
- 2 e.k. cukor
- 1 dl olaj
- 2 t.k. őrölt bors
- 30 dkg fodros kocka
- 2 t.k. só a főzővízbe
Elkészítés
70 perc
A káposztát aprítóval aprítottam, sóztam, fél órát állni hagytam.
A káposztát kicsavartam, az olajra tettem, a cukorral együtt kevergetve pirítottam. Egy idő után a borsot is rászórtam, és készre barnítottam. Ki milyen barnára szereti, annyira pirítsa.
Közben a tészta is kifőtt, összekevertem a káposztával.
Tálalásnál ki hogy szereti, lehet még cukrozni, vagy borsozni.
Jó étvágyat! 😋