Kelt diós-mákos kuglóf

Kelt diós-mákos kuglóf

Hozzávalók

1 kuglóf

  1. 50 dkg liszt
  2. 2,50 dl tej
  3. 10 dkg darált mák
  4. 10 dkg darált dió
  5. 1 ek kristálycukor
  6. 5 dkg margarin
  7. 1 db citrom héja és leve
  8. 10 g vaníliás cukor
  9. 5 dkg mazsola
  10. 1 db tojás
  11. 4 ek porcukor
  12. 1 kk só
  13. 1 cs. szárított élesztő

Elkészítés

1 1/2 óra

  1. Langyos tejjel, liszttel, kristálycukorral, sóval, margarinnal, tojással, vaníliás cukorral, citrommal, mazsolával, élesztővel tésztát dagasztunk, letakarva pihentetjük negyed órát.

  2. A kuglófsütőt kikenjük, lisztezzük, mákot, diót előkészítjük, ha kell, daráljuk, teszünk hozzá 2-2 kanál porcukrot.

  3. A tésztát 3 felé vesszük. Az egyikbe belegyúrjuk a diót, a másikba a mákot. Ha nem áll össze, pici langyos tejet lehet hozzátenni. Rudakat csinálunk belőlük. Összefonjuk.

  4. Beletekerjük a kuglófformába. Kelesztjük. Megsütjük.

  5. Kiborítjuk, porcukrozzuk.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el