
Kelt diós-mákos kuglóf
Kelt diós-mákos kuglóf
Hozzávalók
1 kuglóf
- 50 dkg liszt
- 2,50 dl tej
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg darált dió
- 1 ek kristálycukor
- 5 dkg margarin
- 1 db citrom héja és leve
- 10 g vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
- 1 db tojás
- 4 ek porcukor
- 1 kk só
- 1 cs. szárított élesztő
Elkészítés
1 1/2 óra
Langyos tejjel, liszttel, kristálycukorral, sóval, margarinnal, tojással, vaníliás cukorral, citrommal, mazsolával, élesztővel tésztát dagasztunk, letakarva pihentetjük negyed órát.
A kuglófsütőt kikenjük, lisztezzük, mákot, diót előkészítjük, ha kell, daráljuk, teszünk hozzá 2-2 kanál porcukrot.
A tésztát 3 felé vesszük. Az egyikbe belegyúrjuk a diót, a másikba a mákot. Ha nem áll össze, pici langyos tejet lehet hozzátenni. Rudakat csinálunk belőlük. Összefonjuk.
Beletekerjük a kuglófformába. Kelesztjük. Megsütjük.
Kiborítjuk, porcukrozzuk.
Jó étvágyat! 😋