
Kocsonya
Kocsonya
Hozzávalók
10 adag
- 3 kg kocsonyahús - csülök, köröm, fül, farok
- 0,50 kg sertéslapocka
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 2 tk egész bors
- ízlés szerint só
- ízlés szerint ételízesítő
Elkészítés
7 óra
A húsokat és a zöldségeket megtisztítottam.
Hideg vízbe feltettem főni.
Amikor felhabzott, leszedtem a habját, és beletettem a zöldségeket, és a fűszereket. Az egész borsot teatojásba tettem.- 3
Letakarva, kis hézagot hagyva, fakanálra téve a fedőt, nagyon kis lángon, hogy éppen csak gyöngyözzön addig főztem, míg a csontról lefőtt minden.
Kiszedtem a zöldséget, a húsokat, és sűrű szűrőn leszűrtem a lét.
Előbb a lét osztottam szét, aztán utána a húsokat csont nélkül.
Hűvös helyen pár óra alatt megdermedt.
Én citrommal meglocsolva szeretem, de pirospaprikával is meg lehet szórni.
Jó étvágyat! 😋