Kolbászos lecsó galuskával

Kolbászos lecsó galuskával

Nyáron akár minden nap...akár natúron csak, vagy köretekkel, tojással...
Galuskával szeretjük a legjobban. 

Hozzávalók

4 adag

  1. 7 dkg füstölt szalonna
  2. 2 nagy fej vöröshagyma
  3. 70 dkg lecsó paprika
  4. 40 dkg paradicsom
  5. 1 ek pirospaprika (csípős+édes)
  6. 25 dkg lecsókolbász
  7. ízlés szerint só
    A galuskához:
  8. 30 dkg liszt
  9. 2 db tojás
  10. ízlés szerint só
  11. szükség szerint víz

Elkészítés

45 perc

  1. Előkészítés. Mosás, darabolás.

  2. A kockára vágott szalonnát kisütöttem, megdinszteltem rajta a rövid szálasra vágott vöröshagymát, majd rátettem a paradicsomot, és fedő alatt kicsit összerogyasztottam.

  3. Mikor már kicsit levet engedett, rászórtam a pirospaprikát (csípőset-édeset vegyesen), hozzátettem a paprikát, sóztam, és fedő alatt főztem. Ki, hogy szereti, nagyon puhára, vagy kissé roppanósra hagyva.

  4. Ha kész, mehet rá a kolbász, ezzel már nem kell sokat főzni, ne menjen szét a lecsó kolbász. A füstölt kolbászt már előbb bele lehet tenni.

  5. Míg főtt a lecsó, összeállítottam a galuskatésztát, és kiszaggattam.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el