
Kolbászos lecsó galuskával
Kolbászos lecsó galuskával
Nyáron akár minden nap...akár natúron csak, vagy köretekkel, tojással...
Galuskával szeretjük a legjobban.
Hozzávalók
4 adag
- 7 dkg füstölt szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 70 dkg lecsó paprika
- 40 dkg paradicsom
- 1 ek pirospaprika (csípős+édes)
- 25 dkg lecsókolbász
- ízlés szerint só
A galuskához: - 30 dkg liszt
- 2 db tojás
- ízlés szerint só
- szükség szerint víz
Elkészítés
45 perc
Előkészítés. Mosás, darabolás.
A kockára vágott szalonnát kisütöttem, megdinszteltem rajta a rövid szálasra vágott vöröshagymát, majd rátettem a paradicsomot, és fedő alatt kicsit összerogyasztottam.
Mikor már kicsit levet engedett, rászórtam a pirospaprikát (csípőset-édeset vegyesen), hozzátettem a paprikát, sóztam, és fedő alatt főztem. Ki, hogy szereti, nagyon puhára, vagy kissé roppanósra hagyva.
Ha kész, mehet rá a kolbász, ezzel már nem kell sokat főzni, ne menjen szét a lecsó kolbász. A füstölt kolbászt már előbb bele lehet tenni.
Míg főtt a lecsó, összeállítottam a galuskatésztát, és kiszaggattam.
Jó étvágyat! 😋