
Kolbászos zöldbableves
Kolbászos zöldbableves
Hozzávalók
6 adag
- 450 g mirelit zöldbab
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- ízlés szerint zellerzöld
- ízlés szerint petrezselyemzöld
- 1 fej kis vöröshagyma
- 20 dkg kolbász
- 5 dkg kézi tarhonya
- 1 ek étolaj
- 1 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
Elkészítés
45 perc
A zöldbabot, a hasábokra vágott zöldségeket, az egész vöröshagymát, zellerzöldet, petrezselymet vízbe felteszem főni. Fűszerezem.
Ha félig megfőtt, hozzáteszem az előpirított kézi tarhonyát, és a karikára vágott kolbászt.
Amikor a tarhonya is megfőtt, berántom fokhagymás, pirospaprikás rántással.
1-2 percig még forralom.
Lehet belefőzni tejfölt is, vagy tálalásnál a tányérba tenni.Jó étvágyat! 😊