Kolbászos zöldbableves

Kolbászos zöldbableves

Hozzávalók

6 adag

  1. 450 g mirelit zöldbab
  2. 1 db sárgarépa
  3. 1 db fehérrépa
  4. ízlés szerint zellerzöld
  5. ízlés szerint petrezselyemzöld
  6. 1 fej kis vöröshagyma
  7. 20 dkg kolbász
  8. 5 dkg kézi tarhonya
  9. 1 ek étolaj
  10. 1 ek liszt
  11. 2 gerezd fokhagyma
  12. 1 kk pirospaprika
  13. ízlés szerint só
  14. ízlés szerint bors
  15. ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés

45 perc

  1. A zöldbabot, a hasábokra vágott zöldségeket, az egész vöröshagymát, zellerzöldet, petrezselymet vízbe felteszem főni. Fűszerezem.

  2. Ha félig megfőtt, hozzáteszem az előpirított kézi tarhonyát, és a karikára vágott kolbászt.

  3. Amikor a tarhonya is megfőtt, berántom fokhagymás, pirospaprikás rántással.

  4. 1-2 percig még forralom.
    Lehet belefőzni tejfölt is, vagy tálalásnál a tányérba tenni.

  5. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el