Köménymagos leves csurgatott tésztával

Köménymagos leves csurgatott tésztával

Hozzávalók

4 adag

  1. 1 ek zsír
  2. 1 kk köménymag
  3. 1 ek liszt
  4. 1 tk pirospaprika
  5. ízlés szerint só
  6. ízlés szerint bors
  7. ízlés szerint ételízesítő
  8. ízlés szerint petrezselyemzöld
  9. 1 fej kis vöröshagyma
    A csurgatott tésztához:
  10. 1 db tojás
  11. 1,5 ek liszt
  12. 1 ek tej

Elkészítés

20 perc

  1. Zsíron a köménymagot megpirítottam, hozzátettem a lisztet, azt is világosra pirítottam, levettem a tűzről, megszórtam pirospaprikával.

  2. Felengedtem kb.1 1/2 l vízzel, visszatettem a tűzre, beletettem a hagymát egyben, és az aprított petrezselymet (mélyhűtőből, tavaj nyáron készült), és a fűszereket.
    Főztem kb. 10 percig, hogy a hagyma megfőjön.

  3. Közben elkészítettem a tojásból, lisztből, tejből a tésztát...folyékony állagúra, és belecsurgattam a levesbe. Még főztem egy percet, és kész.

  4. Adtam hozzá pirított kenyérkockát is.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.