
Köménymagos leves csurgatott tésztával
Köménymagos leves csurgatott tésztával
Hozzávalók
4 adag
- 1 ek zsír
- 1 kk köménymag
- 1 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint petrezselyemzöld
- 1 fej kis vöröshagyma
A csurgatott tésztához: - 1 db tojás
- 1,5 ek liszt
- 1 ek tej
Elkészítés
20 perc
Zsíron a köménymagot megpirítottam, hozzátettem a lisztet, azt is világosra pirítottam, levettem a tűzről, megszórtam pirospaprikával.
Felengedtem kb.1 1/2 l vízzel, visszatettem a tűzre, beletettem a hagymát egyben, és az aprított petrezselymet (mélyhűtőből, tavaj nyáron készült), és a fűszereket.
Főztem kb. 10 percig, hogy a hagyma megfőjön.Közben elkészítettem a tojásból, lisztből, tejből a tésztát...folyékony állagúra, és belecsurgattam a levesbe. Még főztem egy percet, és kész.
Adtam hozzá pirított kenyérkockát is.
Jó étvágyat! 😋