Körömpörkölt

Körömpörkölt

Hozzávalók

4 főre

  1. 4 db köröm
  2. 1 ek zsír
  3. 1 nagy fej vöröshagyma
  4. 1 db zöldpaprika
  5. 1 db paradicsom
  6. ízlés szerint pirospaprika
  7. ízlés szerint só
  8. ízlés szerint őrölt bors
  9. ízlés szerint ételízesítő
  10. 3 gerezd fokhagyma
  11. 1 dl vörös bor

Elkészítés

3 óra

  1. A körmöket megtisztítsuk, feldaraboljuk, vöröshagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot felkockázzuk.

  2. A zsíron megdinszteljük a hagymát, paprikát, fokhagymát.

  3. Rátesszük a körmöket, pár percig forgatjuk a hagymás zsíron. Megszórjuk pirospaprikával, fűszerekkel, ráöntjük a bort, és felengedjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje.

  4. Addig főzzük fedő alatt, míg le nem válik a csontjáról, időnként megkeverve, és pótolva a vizet.

  5. Ha már puha, fedő nélkül elfőzzük a levét, hogy sűrű, ragacsos szaftja maradjon.

  6. Főtt burgonyával, vagy csak kenyérrel tálaljuk, savanyúsággal.

  7. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el