
Körömpörkölt
Körömpörkölt
Hozzávalók
4 főre
- 4 db köröm
- 1 ek zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl vörös bor
Elkészítés
3 óra
A körmöket megtisztítsuk, feldaraboljuk, vöröshagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot felkockázzuk.
A zsíron megdinszteljük a hagymát, paprikát, fokhagymát.
Rátesszük a körmöket, pár percig forgatjuk a hagymás zsíron. Megszórjuk pirospaprikával, fűszerekkel, ráöntjük a bort, és felengedjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje.
Addig főzzük fedő alatt, míg le nem válik a csontjáról, időnként megkeverve, és pótolva a vizet.
Ha már puha, fedő nélkül elfőzzük a levét, hogy sűrű, ragacsos szaftja maradjon.
Főtt burgonyával, vagy csak kenyérrel tálaljuk, savanyúsággal.
Jó étvágyat! 😊