Kovászos uborka burgonyával készítve

Kovászos uborka burgonyával készítve

Minden savanyúságot igénylő ételhez, vagy csak úgy, magában.

Hozzávalók

2 kg

  1. 2 kg kovászolni való uborka
  2. szükség szerint víz
  3. szükség szerint só
  4. ízlés szerint kapor
  5. 2 nagyobb burgonya

Elkészítés

3 nap

  1. Üveget elmostam, uborkát-kaprot megmostam, burgonyát megpucoltam, megmostam.

  2. Az üveg aljára tettem a félbevágott burgonyákat. (kenyér helyett)
    Az uborkákat hosszában bevágtam 2x keresztezve, úgy, hogy a két végét nem vágtam át, az üvegbe állítgattam egymás mellé-egymásra. A tetejére tettem a csokor kaprot. Van, aki több mindent tesz bele - fokhagymát, babérlevelet, egész borsot stb. - én nem teszek mást, mi így szeretjük.

  3. Felöntöttem sós meleg vízzel. Csak simán a csapból, nem forraltam, a napon úgyis felforr. 1 l vízhez 1 e.k. só kell.
    Kb. 2 1/2 l víz ment rá. Ha szorosan vannak rakva az uborkák, akkor nem úsznak fel a víz tetejére.

  4. Kitettem a napra, letakartam, lesúlyoltam, ne essen le a tányér. 3 napig békén hagytam.

  5. A 3. napon bevittem.

  6. Kiszedtem az uborkákat, sűrű szűrőn rászűrtem a levet. Kaprot, krumplit kidobtam. Hűtőbe tettem.

  7. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el