
Kovászos uborka burgonyával készítve
Kovászos uborka burgonyával készítve
Minden savanyúságot igénylő ételhez, vagy csak úgy, magában.
Hozzávalók
2 kg
- 2 kg kovászolni való uborka
- szükség szerint víz
- szükség szerint só
- ízlés szerint kapor
- 2 nagyobb burgonya
Elkészítés
3 nap
Üveget elmostam, uborkát-kaprot megmostam, burgonyát megpucoltam, megmostam.
Az üveg aljára tettem a félbevágott burgonyákat. (kenyér helyett)
Az uborkákat hosszában bevágtam 2x keresztezve, úgy, hogy a két végét nem vágtam át, az üvegbe állítgattam egymás mellé-egymásra. A tetejére tettem a csokor kaprot. Van, aki több mindent tesz bele - fokhagymát, babérlevelet, egész borsot stb. - én nem teszek mást, mi így szeretjük.Felöntöttem sós meleg vízzel. Csak simán a csapból, nem forraltam, a napon úgyis felforr. 1 l vízhez 1 e.k. só kell.
Kb. 2 1/2 l víz ment rá. Ha szorosan vannak rakva az uborkák, akkor nem úsznak fel a víz tetejére.Kitettem a napra, letakartam, lesúlyoltam, ne essen le a tányér. 3 napig békén hagytam.
A 3. napon bevittem.
Kiszedtem az uborkákat, sűrű szűrőn rászűrtem a levet. Kaprot, krumplit kidobtam. Hűtőbe tettem.
Jó étvágyat! 😋