
Krumplikása, pirított hagymával
Krumplikása, pirított hagymával
Hozzávalók
2 adag
- 80 dkg burgonya
- 2 ek liszt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
Elkészítés
30 perc
A burgonyát kockára vágva feltettem főni.
Annyi vízben, hogy jól ellepje, annyi sóval, hogy ne legyen túl sós, mert a főzővíz rajta marad.Míg a krumpli főtt, felkarikáztam a vöröshagymát.
Ki hogy szereti, olyan vastagságúra vágja.A megfőtt krumplit a levében botmixerrel pépesítettem.
Borsot tettem hozzá, visszatettem a tűzre, takarékra.
Apránként hozzáadva belefőztem a lisztet.
Készen sűrű kása állagúnak kell lennie.A hagymaszeleteket pirosra sütöttem.
Tálalásnál a hagymából, és a zsírjából is tettem a kására.
Jó étvágyat! 😊