
Kukoricás paradicsomos szardínia pennével
Kukoricás paradicsomos szardínia pennével
Dobozos formájában a szardínia nem kellett senkinek, ezért ebédet készítettem belőle.
Hozzávalók
4 adag
- 3 szál újhagyma zöldjével
- 2 db paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 doboz - 285 gr - kukorica
- 150 gr sűrített paradicsom
- 2 doboz szardínia
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 500 gr penne tészta
- ízlés szerint só a tészta vízbe
- 2 e. k. étolaj a tésztára
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
35 perc
A pennét sós vízben kifőztem, az olajjal összekevertem.
Előkészítettem a többi hozzávalót.
A szardíniákról serpenyőbe öntöttem az olajat. A halat villával durvára törtem.
A hagymákat, és a paprikát kicsire darabolva megdinszteltem a hal olaján.
Hozzátettem a kukoricát, majd a sűrített paradicsomot. Sóztam, borsoztam.Annyi vízzel kevertem el, amennyivel kiöblítettem a paradicsomos dobozt.
Pár percig forraltam, végül belekevertem a szardíniát, és az aprított petrezselymet.
Ezekkel már csak rottyantottam rajta kettőt, és el is készült.Sajt nélkül is finom, de szerintem sajttal minden finomabb. 😁
Jó étvágyat! 😋