
Lebbencsleves
Lebbencsleves
Hozzávalók
4 adag
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej kis vöröshagyma
- 1 ek pirospaprika
- 10 dkg lebbencs tészta
- 0,50 kg burgonya
- 1 db kis paradicsom
- 1 db kis zöldpaprika
- ízlés szerint zellerzöld
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
Elkészítés
35 perc
A tésztát szendvicssütőben megpirítottam, burgonyát, hagymát, szalonnát kockára vágtam. A zellerzöldet...ami a fagyasztóból került elő.. egy nagy teatojásba tettem, mert csak én szeretem, és így nem kerül senki más kanalára... 😃
Szalonnát kisütöttem, majd megdinszteltem rajta a vöröshagymát.
Hozzátettem a paprikát, paradicsomot (egészben, kicsit bevagdosva), burgonyát, pirospaprikát, és felengedtem vízzel. Amikor felforrt, hozzátettem a tésztát, fűszereket és készre főztem.
Jó étvágyat! 😋