
Lencsefőzelék pörkölttel
Lencsefőzelék pörkölttel
Hozzávalók
6 adag
- 500 gr lencse
- 2 db babérlevél
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint só
- 5 ek étolaj
- 5 ek liszt
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk pirospaprika
- 2 tk mustár
- 2 dl víz
- ízlés szerint ecet
Elkészítés
1,5 óra
Lencsét kiválogatom, szűrőben folyó vízzel megmosom.
Lábasban, kb. dupla vízzel, babérlevéllel, ételízesítővel felteszem főni.A hagymákat feldarabolom.
Rántást készítek az olajjal, liszttel, és a hagymákkal. Enyhén rózsaszínűre pirítom.
A tűzről levéve, mikor kicsit kihűlt, hozzákeverem a pirospaprikát, tejfölt, mustárt.
Amikor a lencse már puha, hozzákeverem a vízzel felengedett rántást. Ha kell, utána ízesítem sóval.
Pár percig összefőzöm. Ha sűrűnek találom, vízzel korrigálom.
A végén, ecettel lehet ízesíteni, ki, hogy szereti.