Lencsefőzelék pörkölttel

Lencsefőzelék pörkölttel

Hozzávalók

6 adag

  1. 500 gr lencse
  2. 2 db babérlevél
  3. ízlés szerint ételízesítő
  4. ízlés szerint só
  5. 5 ek étolaj
  6. 5 ek liszt
  7. 1 fej közepes vöröshagyma
  8. 3 gerezd fokhagyma
  9. 2 tk pirospaprika
  10. 2 tk mustár
  11. 2 dl víz
  12. ízlés szerint ecet

Elkészítés

1,5 óra

  1. Lencsét kiválogatom, szűrőben folyó vízzel megmosom.
    Lábasban, kb. dupla vízzel, babérlevéllel, ételízesítővel felteszem főni.

  2. A hagymákat feldarabolom.

  3. Rántást készítek az olajjal, liszttel, és a hagymákkal. Enyhén rózsaszínűre pirítom.

  4. A tűzről levéve, mikor kicsit kihűlt, hozzákeverem a pirospaprikát, tejfölt, mustárt.

  5. Amikor a lencse már puha, hozzákeverem a vízzel felengedett rántást. Ha kell, utána ízesítem sóval.
    Pár percig összefőzöm. Ha sűrűnek találom, vízzel korrigálom.
    A végén, ecettel lehet ízesíteni, ki, hogy szereti.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el