
Májkrémgaluska leves
Májkrémgaluska leves
Hozzávalók
6 adag
- szükség szerint pici étolaj
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 db kicsi karalábé
- 1 db kis zeller
- 5 dkg gomba
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- A májkrémgaluskához:
- 20 dkg kenőmájas
- 2 db tojás
- szükség szerint pici étolaj
- 1 db kis vöröshagyma
- 1 csipet majoránna
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint petrezselyem
- 4 kanál liszt
Elkészítés
45 perc
Zöldségeket összevágom.
Pici olajra teszem, megdinsztelem, majd felengedem vízzel. Fűszerezem.
Közben elkészítem a májkrémgaluskának valót. Az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelve teszem a masszához, az olajjal együtt.
Amikor a zöldségleves megfőtt, kiskanállal beleszaggatom a levesbe, főzöm, míg a galuskák feljönnek a leves tetejére.
Jó étvágyat! 😊