Mexikói csirkemell szelet

Mexikói csirkemell szelet

Hozzávalók

4 adag

  1. 70 dkg csirkemell filé
  2. 10 dkg füstölt szalonna
  3. 10 szelet sajt, vagy 15 dkg reszelt sajt
  4. 1 dl étolaj
  5. 1 db közepes vöröshagyma
  6. 70 dkg mexikói zöldségkeverék
  7. 1 ek liszt
  8. ízlés szerint só
  9. ízlés szerint bors
  10. ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés

1 óra

  1. A csirkemellet szeletekre vágtam, sóztam-borsoztam mindkét felét.

  2. A kockára vágott szalonnát serpenyőben kisütöttem, szűrőlapáttal kiszedtem a zsírjából.

  3. A csirkemell szeleteket megforgattam lisztben, és hirtelen átsütöttem mindkét oldalát, tepsibe sorakoztattam.

  4. A visszamaradt zsírhoz hozzáöntöttem az olajat, megdinszteltem rajta a kockára vágott hagymát, és a zöldségkeveréket. Sóztam, borsoztam.

  5. Ráöntöttem a hússzeletekre, öntöttem rá 1 dl vizet, fóliáztam, és előmelegített sütőbe toltam, 180 C fokra. Kb. 20 percig így pároltam.

  6. Utána levettem a fóliát, megszórtam petrezselyemmel, rátettem a sajtszeleteket, (lehet reszelt sajtot is, nekem most nem volt itthon, csak a szeletelt) és tovább sütöttem, már fólia nélkül, addig, míg a sajt kezdett pirulni.

  7. Tálalható rizzsel, krumplival, ki mivel szeretné.
    Én most petrezselymes prázskrumplit készítettem, ami megtalálható a receptjeim között.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el