
Mexikói csirkemell szelet
Mexikói csirkemell szelet
Hozzávalók
4 adag
- 70 dkg csirkemell filé
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 szelet sajt, vagy 15 dkg reszelt sajt
- 1 dl étolaj
- 1 db közepes vöröshagyma
- 70 dkg mexikói zöldségkeverék
- 1 ek liszt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
Elkészítés
1 óra
A csirkemellet szeletekre vágtam, sóztam-borsoztam mindkét felét.
A kockára vágott szalonnát serpenyőben kisütöttem, szűrőlapáttal kiszedtem a zsírjából.
A csirkemell szeleteket megforgattam lisztben, és hirtelen átsütöttem mindkét oldalát, tepsibe sorakoztattam.
A visszamaradt zsírhoz hozzáöntöttem az olajat, megdinszteltem rajta a kockára vágott hagymát, és a zöldségkeveréket. Sóztam, borsoztam.
Ráöntöttem a hússzeletekre, öntöttem rá 1 dl vizet, fóliáztam, és előmelegített sütőbe toltam, 180 C fokra. Kb. 20 percig így pároltam.
Utána levettem a fóliát, megszórtam petrezselyemmel, rátettem a sajtszeleteket, (lehet reszelt sajtot is, nekem most nem volt itthon, csak a szeletelt) és tovább sütöttem, már fólia nélkül, addig, míg a sajt kezdett pirulni.
Tálalható rizzsel, krumplival, ki mivel szeretné.
Én most petrezselymes prázskrumplit készítettem, ami megtalálható a receptjeim között.
Jó étvágyat! 😋