
Milánói makaróni hússal
Milánói makaróni hússal
A milánói körül sok a vita, hogy miből készül. Általános a sonka+gomba együttes, én most a darálthús+gomba változatot készítettem.
Hozzávalók
6 adag
- 3 e.k. olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 kg darálthús
- 0,3 kg gomba
- 2,5 dl sűrű paradicsomlé (vagy püré)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint bazsalikom
- 0,4 kg makaróni
- 0,25 kg trappista sajt
Elkészítés
50 perc
Gombát, hagymákat összevágtam.
A hagymákat olajon megdinszteltem, rátettem a darálthúst, amit fehéredésig pirítottam. Majd a gombát is hozzáadtam, fűszereztem, lefedve pároltam.
Amikor már majdnem puha minden, hozzáadtam a paradicsomlét. (házilag készített, ezért majdnem olyan sűrű, mint a bolti püré.)
Kis vizet lehet hozzátenni, ha több mártással szeretnénk.
Ha szükséges, lehet még után fűszerezni. Takarékon készre főztem.Amíg főtt, kifőztem a makarónit.
Reszelt sajttal tálaltam.
Jó étvágyat! 😘