Milánói makaróni hússal

Milánói makaróni hússal

A milánói körül sok a vita, hogy miből készül. Általános a sonka+gomba együttes, én most a darálthús+gomba változatot készítettem.  

Hozzávalók

6 adag

  1. 3 e.k. olaj
  2. 1 nagy fej vöröshagyma
  3. 1 gerezd fokhagyma
  4. 0,5 kg darálthús
  5. 0,3 kg gomba
  6. 2,5 dl sűrű paradicsomlé (vagy püré)
  7. ízlés szerint só
  8. ízlés szerint őrölt bors
  9. ízlés szerint bazsalikom
  10. 0,4 kg makaróni
  11. 0,25 kg trappista sajt

Elkészítés

50 perc

  1. Gombát, hagymákat összevágtam.

  2. A hagymákat olajon megdinszteltem, rátettem a darálthúst, amit fehéredésig pirítottam. Majd a gombát is hozzáadtam, fűszereztem, lefedve pároltam.

  3. Amikor már majdnem puha minden, hozzáadtam a paradicsomlét. (házilag készített, ezért majdnem olyan sűrű, mint a bolti püré.)
    Kis vizet lehet hozzátenni, ha több mártással szeretnénk.
    Ha szükséges, lehet még után fűszerezni. Takarékon készre főztem.

  4. Amíg főtt, kifőztem a makarónit.

  5. Reszelt sajttal tálaltam.
    Jó étvágyat! 😘

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.