Narancslekvár

Narancslekvár

Lekvárt főzni télen is van miből... 😊 

Hozzávalók

3 kisebb üveg

  1. 1,20 kg narancs - tisztítva
  2. 2 db citrom
  3. 50 dkg kristálycukor
  4. 1 t.k. őrölt fahéj
  5. 1 t.k. szegfűszeg
  6. 1 , 5 dl víz
  7. 1 cs. zselésítőpor

Elkészítés

1 1/2 óra

  1. A narancsokat és a citromokat megmossuk. 2 narancs, 1 citrom héját zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk. Egy kislábosba tesszük a fahéjjal, szegfűszeggel és a vízzel.

  2. 20 percig lassú lángon főzzük.
    A narancsokat és a citromokat meghámozzuk, lehetőleg fehér réteg ne maradjon rajtuk. Összedaraboljuk, rátesszük a cukrot. Összekeverjük, hagyjuk állni, míg elolvad a cukor.

  3. Rászűrjük a héjak levét. Feltesszük főni.

  4. Közben elmosunk pár üveget. Inkább többet, mert még nem tudni mennyi kell.

  5. Fél óra főzés után botmixerrel pürésítjük.
    Visszatesszük a tűzre, 10 perc főzés után belekeverjük a zselésítőt, pár perc forralás után forrón üvegekbe töltjük. Nekem ebből 3 kisebb üveggel lett.
    Pokrócba rejtve melegen tartjuk amíg ki nem hűl. Minimum 24 órát.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el