
Narancslekvár
Narancslekvár
Lekvárt főzni télen is van miből... 😊
Hozzávalók
3 kisebb üveg
- 1,20 kg narancs - tisztítva
- 2 db citrom
- 50 dkg kristálycukor
- 1 t.k. őrölt fahéj
- 1 t.k. szegfűszeg
- 1 , 5 dl víz
- 1 cs. zselésítőpor
Elkészítés
1 1/2 óra
A narancsokat és a citromokat megmossuk. 2 narancs, 1 citrom héját zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk. Egy kislábosba tesszük a fahéjjal, szegfűszeggel és a vízzel.
20 percig lassú lángon főzzük.
A narancsokat és a citromokat meghámozzuk, lehetőleg fehér réteg ne maradjon rajtuk. Összedaraboljuk, rátesszük a cukrot. Összekeverjük, hagyjuk állni, míg elolvad a cukor.Rászűrjük a héjak levét. Feltesszük főni.
Közben elmosunk pár üveget. Inkább többet, mert még nem tudni mennyi kell.
Fél óra főzés után botmixerrel pürésítjük.
Visszatesszük a tűzre, 10 perc főzés után belekeverjük a zselésítőt, pár perc forralás után forrón üvegekbe töltjük. Nekem ebből 3 kisebb üveggel lett.
Pokrócba rejtve melegen tartjuk amíg ki nem hűl. Minimum 24 órát.Jó étvágyat! 😋