
Paprikás krumpli galuskával
Paprikás krumpli galuskával
A galuska még ezt az egyszerű ételt is feldobja.
Hozzávalók
4 adag
- 2 ek étolaj
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 ek e.k pirospaprika
- 1 kg burgonya
- 5 dkg lecsókolbász
- 5 dkg füstölt kolbász
- 1 cs petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
A galuskához: - 25 dkg liszt
- 1 db tojás
- ízlés szerint só
Elkészítés
45 perc
A burgonyát, paprikát, paradicsomot kockára, a kolbászokat karikára vágtam.
Hagymát megdinszteltem, rátettem a krumplit, pirospaprikát, fűszereket.
Felöntöttem vízzel, hogy ellepje. Amikor már majdnem puha volt a krumpli, hozzátettem a kolbászokat. Készre főztem.
A lisztből, tojásból, vízzel kikevertem a galuskát, és forrásban lévő sós vízbe szaggattam.
Szűrővel kiszedtem, hideg vízzel leöblítettem.
Nem szoktam a krumplihoz szaggatni, mert ha nem fogy el mind, akkor felissza a levet, és az nem finom. :)
Tálalásnál szedjük a tányérba.Jó étvágyat! 😋
