Paprikás krumpli galuskával

Paprikás krumpli galuskával

A galuska még ezt az egyszerű ételt is feldobja.  

Hozzávalók

4 adag

  1. 2 ek étolaj
  2. 1 db nagy fej vöröshagyma
  3. 1 db zöldpaprika
  4. 1 db paradicsom
  5. 1 ek e.k pirospaprika
  6. 1 kg burgonya
  7. 5 dkg lecsókolbász
  8. 5 dkg füstölt kolbász
  9. 1 cs petrezselyemzöld
  10. ízlés szerint só
  11. ízlés szerint bors
  12. ízlés szerint ételízesítő
    A galuskához:
  13. 25 dkg liszt
  14. 1 db tojás
  15. ízlés szerint só

Elkészítés

45 perc

  1. A burgonyát, paprikát, paradicsomot kockára, a kolbászokat karikára vágtam.

  2. Hagymát megdinszteltem, rátettem a krumplit, pirospaprikát, fűszereket.

  3. Felöntöttem vízzel, hogy ellepje. Amikor már majdnem puha volt a krumpli, hozzátettem a kolbászokat. Készre főztem.

  4. A lisztből, tojásból, vízzel kikevertem a galuskát, és forrásban lévő sós vízbe szaggattam.

  5. Szűrővel kiszedtem, hideg vízzel leöblítettem.
    Nem szoktam a krumplihoz szaggatni, mert ha nem fogy el mind, akkor felissza a levet, és az nem finom. :)
    Tálalásnál szedjük a tányérba.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el