
Paradicsomlé eltevés, egyszerűen
Paradicsomlé eltevés, egyszerűen
Hozzávalók
6 x 7 dl-es üveg
- 6 kg paradicsom
- ízlés szerint só
- kevés tartósítószer
Elkészítés
1 1/2 óra
Paradicsomot megmosni, rossz részektől megszabadítani, lábosba darabolni.
4-5 percig forralni.
Leturmixolni.
Visszatenni a lábosba, kevés sót tenni bele, újra felfőzni. Kb. 10 perc elég.
Kevés tartósítót keverni bele.
Aki ellene van, kihagyhatja, de én már jártam úgy, hogy mikor a tartósítószer menteset felnyitottam, kifestettem vele a konyhát.Forrón üvegekbe tölteni, jól lezárni, száraz dunsztba tenni.
Így készítve nagyon sűrű lesz, veszteség semmi, és nem csapódik ki a tetején a savó.