Paradicsomlé eltevés, egyszerűen

Paradicsomlé eltevés, egyszerűen

Hozzávalók

6 x 7 dl-es üveg

  1. 6 kg paradicsom
  2. ízlés szerint só
  3. kevés tartósítószer

Elkészítés

1 1/2 óra

  1. Paradicsomot megmosni, rossz részektől megszabadítani, lábosba darabolni.

  2. 4-5 percig forralni.

  3. Leturmixolni.

  4. Visszatenni a lábosba, kevés sót tenni bele, újra felfőzni. Kb. 10 perc elég.

  5. Kevés tartósítót keverni bele.
    Aki ellene van, kihagyhatja, de én már jártam úgy, hogy mikor a tartósítószer menteset felnyitottam, kifestettem vele a konyhát.

  6. Forrón üvegekbe tölteni, jól lezárni, száraz dunsztba tenni.

  7. Így készítve nagyon sűrű lesz, veszteség semmi, és nem csapódik ki a tetején a savó.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.